Halkla Bütünleşerek Hedefe Varacağız

Göreve başlayalı bir ay olan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Milliyet Gazetesi Temsilcisi Hasan Özbek’e verdiği röportajda halkla bütünleşme ve katılımcı yönetim mesajları verdi.

Yayınlanma:
Halkla Bütünleşerek Hedefe Varacağız

Vali Vahdettin Özkan, gazeteci Hasan Özbek’e yaptığı açıklamalarda “Bir valinin ilk yapacağı iş o ili yerinde tanımak, verilerini toplayarak analiz etmektir” diyen Özkan; “Bunun için gelir gelmez ilçeleri dolaşmaya başladım.

İlçe Kaymakamlarından brifing aldım, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcilerinin görüş ve önerilerini aldım. Neler yapılabileceğini tespit edip, kısa ve uzun vadeli hedefleri belirledik” dedi.

Vali Özkan, “Yönetici; her şeyden önce vatandaşa hizmet için var olduğunu unutmamalı, objektif, hukuka ve insan haklarına uygun olarak davranmalıdır. Hizmet alan kesimlerde yönetime katılarak, katılımcı bir yönetim anlayışı oluşturmalıdır. Yapılacak işlerin bir hedefi olmalıdır ve sonuca ulaşılması önemlidir. Meşguliyet tuzağına düşmemek lazım. Hizmet sokaktaki vatandaşa yansımalıdır. Biz tüm sektörler ile ilgili ayrı ayrı analizler yaparak, hedeflerin, faaliyet göstermemiz ve yoğunlaşmamız gereken alanlarını belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

Isparta’da hizmet aşkının ön planda olduğunu kaydeden Vali Özkan, “Isparta’yı kültürel, eğitim ve sosyal alanlarda gelişmiş bir il olarak görüyorum. Isparta insanında hizmet aşkı var. Hepimiz işbirliği oluşturarak hizmet üretmeliyiz. Isparta’da potansiyele bakıldığı zaman; bitkisel üretim, hayvansal üretim, kırsal kalkınma, kırsal turizm alanlarında projeler geliştirilmelidir” diye konuştu.

Isparta’da eğitim ve sağlık alanlarının geliştiğine vurgu yapan Vali Özkan, bu alanlarda gelişen teknolojinin takip edilmesi ve hizmet kalitelerinin sürekliliğine işaret ederek “Eğitim, sağlık gibi alanlarda belli mesafeler kat edildiğini gördüm. Ancak bunu sürekli gelişen, teknolojiye ayak uyduran ve çeşitli ihtiyaçlara cevap veren bir duruma getirmemiz lazım. Bu bizim en büyük amacımız olacak. Buna katkı sağlayan kamu görevlilerine, sivil toplum örgütlerine, meslek örgütlerine ve Ispartalı hemşerilerime derin teşekkürler sunarım” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, spor konusunda da Isparta’nın önemli bir merkez olduğuna işaret ederek “İlimiz de, spor altyapısının iyileştirilmesi için iyi çalışmalar başlatılmıştır. Başta Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden olan Davraz Kayak Merkezi, çeşitli spor branşları için spor tesislerimiz mevcuttur. Isparta’da var olan tesislere katkı sağlamak, semt sahalarını çoğaltmak, gençleri spora teşvik etmek önceliklerimizden olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum