Hasan Özbek'e Büyük Onur

Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgesi’nde hayat öyküsü yansıtılan 55 yıllık bürokrat duayen gazeteci Hasan Özbek, insan hayatında önemli olan noktanın genç nesillere bir şeyler bırakabilmek olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2011 17:30
Hasan Özbek'e Büyük Onur

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Isparta’ya Adanmış Hayatlar Adanmış Belgesi’nde bugüne kadar Isparta menfaatleri için görev alan kişilerin hayat öyküleri yansıtıldı.

Hayatı boyunca Isparta’nın her zaman bir adım ileri gitmesi ve hak ettiği zirveye ulaşması için büyük çaba sarf eden İlimizin tek bürokrat gazetecisi Hasan Özbek’in de hayatı belgesel olarak beyaz perdeye aktarıldı.

55 yıllık bürokrasiden gelen Hasan Özbek, Isparta’da özellikle SDÜ’nün kuruluşunda harcadığı çaba ile örnek bir vatandaşlık görevi sergilerken üniversite de kendisine olan vefa borcunu bu belgeselle ödemiş oldu. Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgesi’nde görev alan herkese teşekkür eden Özbek, “Böyle güzel bir belgeselde yer almam benim için gurur verici bir olaydır” dedi.

BİR. ÇOK GÖREVDE BULUNDUM
İnsanoğlunun hayatı boyunca bir mesleğe bağlı kalmaması gerektiğini belirten Hasan Özbek, “Herkes imkanları dahilinde diğer kurum ve kuruluşlar ile çevresine yardımcı olmalı. Benim esas mesleğim bankacılık olmasına rağmen Isparta’da hemen hemen tüm sivil toplum kurum ve kuruluşlarda çeşitli görevlerde bulundum. SDÜ’nün kuruluşunda, huzurevinde, dere boğazı derneğinde, çocuk yuvalarında, Ispartaspor’da, Merko AVM’de, Kapalı Tahsin Bilginer Yüzme Havuzu yapımı ve isminin verilmesi ile birçok yerde görev aldım” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN GENÇ NESİLLERE BİR ŞEYLER BIRAKABİLMEK
Özbek, insanın hayatı boyunca sorumluluğu olduğu görevler sırasında ailesini ihmal edebildiğini dile getirerek, önemli olanın genç nesillere bir şeyler bırakabilmek olduğunu söyledi. Özbek, şunları kaydetti: “İnsanın yorgunluk dönemleri olabilir. Ama insanoğlunun en büyük görevlerinden biri geriye bir şeyler bırakmaktır. Rahmetli babam Başkomiser Şevki Özbek’in bir sözünü söylemeden geçemeyeceğim; “Oğlum selam verirken gülerek ve imkan dahilinde etrafına yardımcı ol.” İşte ben bu söz ve düstur çerçevesinde hareket ettim. Halen de Isparta’ya elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Burada en büyük yardımcım 2 dönem Belediye Meclis üyeliği yapmış eşim Emine Özbek’tir. Kendisine şükran ve teşekkürlerimi iletiyorum. 47 yıllık evlilik hayatımda daima bana yardımcı oldu. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemedi

SDÜ’NÜN KURULMASI BENİM İÇİN GURUR KAYNAKLARINDAN BİRİDİR
Üniversitemizin en büyük özelliği Isparta halkının özverili gayret ve çalışmaları neticesinde kurulmasıdır. Türkiye genelinde ki üniversitelerden kendisini somutlamasının nedeni de budur. Süleyman Bey’in Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı gibi makamlarda bulunduğu için Isparta halkı da bu durumdan faydalandı. Beni en çok heyecanlandıran konu ise bugün 80 bin nüfusa sahip adete bir il görünümde olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Isparta’ya kurulmasında 5 defa 9. Cumhurbaşkanımızı Ispartalı vatandaşlarımızla, kendi imkanlarımız ölçüsünde ziyaret etmemizdir. Bugün Isparta’nın en büyük gelir kaynağı, adeta bacasız fabrikası olan SDÜ’nün kurulması benim en büyük gurur kaynaklarımdan biridir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.