Hastane Konusunda Belediye İle Anlaşma Sağlandı

12 Haziran’daki genel seçimler öncesi hem iktidarın hem de muhalefetin bir numaralı gündem maddesi olan Bölge Hastanesi konusunda sıcak bir gelişme yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2011 17:40
Hastane Konusunda Belediye İle Anlaşma Sağlandı

İktidar kanadı hastanenin yapılacağı alanda bulunan Belediye’ye ait 2 bin 800 metre karelik arazi için 2 milyon lira isteyen Isparta Belediyesini engel olarak gösterirken, muhalefette iktidarı hastaneyi bugüne kadar yapamamakla suçlamıştı.

İşte bu tartışmalara son noktayı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç koydu. Milletvekili Bilgiç, konuşması esnasında Isparta Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2 bin 800 metre karelik belediyeye ait arsa için anlaşmak masasına oturduklarını açıkladı.

Bilgiç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Sağlık Müdürümüz ile Belediye Başkanımız program öncesi bir toplantıya girmişlerdir. Umuyorum ki bu toplantıda makul bir bedel üzerinden anlaşarak bu toplantıyı bitireceklerdir. Artık bunun üzerinden siyasi bir polemik yapılmaması gerekir. Ama konuyu bilmeyen arkadaşların bir kenara çekilmesi gerekir. İsa Yalçın da bu konuyu bilmiyordur. Bu konuya sahip değildirlerdir. Bilmedikleri için yanlış yapıyorlardır. Ben bunu da kınamıyorum ama Isparta’mız için son derece önemli olan bir konu üzerinden artık polemik yapmanın anlamı yoktur. Yapılan toplantı üzerinde bedel üzerinde anlaşacaklardır. Maksimum 400-450 bin liraya anlaşacaklarını tahmin ediyorum. Isparta’mızda Belediye Başkanının olumlu tavrıyla hastanemize kavuşacaktır.”

Belediye 1 lira sembolik rakam alabilirdi”

Hastanenin kamu yararına yapıldığını vurgulayan Milletvekili Bilgiç, “Belediye burayı 1 lira gibi sembolik bir rakamla verebilirdi. Hatta Sağlık Bakanını yatırımın kazandırılması noktasında sıkıştırmalıydı” dedi. Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada kamu yararı söz konusudur. İsa Yalçın ‘Ne olacak Sağlık Bakanlığı versin. O da bir kurumdur. Belediye bunu verirse belediye ki yetkililer yargılanıyor’ diyor. Hayır onu da bilmiyor. O da yanlış. Belediye kamu yararı gereği çok rahat bu araziyi 1 liralık sembolik rakamla dahi Sağlık Bakanlığına tahsis edebilir. Hatta ve hatta bırakın bununla bu kadar uğraşmayı Belediye’nin böyle bir yatırım için Sağlık Bakanını sıkıştırması lazım. Gelin bu yatırımı Isparta’ya yapın, Ispartalı hemşerilerimize kazandıralım diye.

80 dönüm İl Özel İdaresi’nin arazisi Sağlık Bakanlığına devredildi. Bir kuruş para istediler mi? Hayır. Ne dendi kamu yararı. Özelleştirme İdaresine ait 120 dönemlik Sümer Halı’nın arazisini Sağlık Bakanlığına devretti. Bir kuruş bedel istedi mi ? Yine hayır. Tamam Belediye’nin ihtiyaçları olabilir. Bunu bir lira gibi sembolik rakama da tahsis etmesin. Ancak hiç olmazsa şahıs arazisi üzerinden almış olduğumuz değer fiyatı üzerinden veyahut kendi veya Isparta Ticaret Odası’nın belirlediği bedel üzerinden değerini belirlesinler. 650-700 bin lira istiyorlar. Piyasadaki emlakçılara değer tespiti yaptırmışlar. Piyasadaki emlakçılar da diyor ki burası 650-700 bin lira eder. Peki böyle bir şey olabilir mi?”

İsa Yalçın dünyadan habersiz”
Bölge hastanesinin yapımı konusunda belediye arazisini değil, şahıs arazisini engel olarak gösteren MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a ‘dünyadan habersiz’ diyen AK Parti Isparta Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye’nin mülkiyetindeki 2 bin 800 metre karelik alana 2 milyon lira istemesinin projenin ilerlememesine neden olduğunu söyledi.

AK Parti Isparta Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Süreyya Sadi Bilgiç konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “İsa Yalçın sayın vekil bilmiyor orada hastanenin yapımına engel şahıs arazidir diyor. Ben bütün Ispartalılara söylüyorum MHP İl Başkanı dünyadan habersiz. Ispartalıların meselelerine de bihaber. Hastane arazisi üzerinde 2 bin 45 metre kare şahıs arazisi çıkmıştır. Bunun 122.5 metre karesi 195 bin liralık bedelle satın alınmış ve kamulaştırılmıştır. Burası tamamen arazinin dışında olan bir kısımdır. Söz konusu arsanın geriye kalan yüzde 50’sının hissedarları çok daha fazla para istedikleri için de dava süreci başlatılmıştır.

Ancak dava sürecinin hastanenin yapımına herhangi bir engel durumu yoktur. O dava sürerken de çok rahat bir şekilde arsa kenarda kaldığı için proje tamamlanır, ihalesi de yapılır. Orada bir sıkıntı yok. Burada bütün problem 2 bin 800 metre karelik Belediye’nin bir alanı var. Belediye’nin arazisi ile ilgili olarak da Isparta Ticaret ve Sanayi Odasınca metre karesi 230 lira bir değerlendirme yapıldı. Aynı zamanda Isparta Belediye Başkanlığının da metre karesi 171 lira olarak belirlenen bir değer tespiti var. Bu yazıyı da Sağlık Bakanlığına gönderdiler. Ancak bu süreçten sonra Belediye şifai olarak 2 milyon lira bedel istemektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.