Havacılık ve Uzay ile İlgili Bölüm Açılmasını İstedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel davetlisi olarak havacılık ve uzayla ilgili ilk ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin Türkkuşu Kampüsü açılış törenine katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2012 18:28
Havacılık ve Uzay ile İlgili Bölüm Açılmasını İstedi

Törende, THK Üniversitesi tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, planör, motorlu yamaç paraşütü, radyo kontrollü model uçak, uçakla yangın söndürme gösterisi gerçekleştirildi ve THK paraşüt ekibince de atlayış düzenlendi. Programı takip eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’ya dönüşünde yaptığı değerlendirmesinde ülkemizde THK tarafından kurulan ve ilk olma özelliğini taşıyan hava ve uzayla ilgili ihtisas üniversitesinin kurulmasının Türkiye’nin geleceği açısından oluşturacağı öneminden bahsetti.

Açılış töreninde THK Genel Başkanı ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım ile de görüşme fırsatı bulduğunu dile getiren Başkan Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde de böyle bir bölümün açılması temennisini iletti.

Bu temenni karşısında Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım Isparta ile yakından ilgilendiklerini, ileriye yönelik yatırımların devam edeceğini kaydederek, SDÜ’yü öğretim merkezi yapabileceklerini aktardı. Yıldırım ayrıca, SDÜ bünyesinde havacılık ve uzay bilimlerinin kurulabileceğini ve bu konuya sıcak baktıklarını kaydederek, Süleyman Demirel Havalimanı’na da atıfta bulunarak, sivil havacılık alanında havalimanının tüm alt yapılarının hazır olduğunu söyledi. Yıldırım, “Isparta Belediye Başkanı olarak bu konuya ilgili olmanız beni sevindirdi. Isparta’ya havacılık ile ilgili olarak yapabileceklerimizi değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde Isparta’da THK’nın gurup toplantısını yapacağız. Bu toplantıda da konuyu değerlendirebiliriz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, THK Genel Başkanı ve üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım’ın kendisine ve şehre karşı yaklaşımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günaydın, havacılık ve uzay bilimleri ile ilgili olarak bir bölümün Isparta’ya kurulmasının önemli olduğunu aktararak, uzay ve havacılığın dünyada geleceği şekillendireceğini dile getirdi. Günaydın, böyle bir bölümün Isparta’ya kurulması halinde her türlü desteği verebileceğini dile getirirken, havalimanı ile de şehrin tüm altyapısının bu bölümün açılmasına müsait olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.