Havacılıkta Kara Görünmüyor

Havacılıkta Kara Görünmüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2016 16:25
Havacılıkta Kara Görünmüyor

Süleyman Demirel Havalimanı yanında, 4 yıldır yapımı süren ve ha bugün ha yarın bitecek denilen Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatının tekrar durmasıyla birlikte inşaatın yüklenici firması Koçoğlu İnşaat ile yolların ayrılacağı öğrenildi.

Firma ile sözleşme feshi yada tasfiye süreci başlıyor. Kara Havacılık Okulunun kalan işleri ve Kara Havacılık Komutanlığı ek tesisleri için ise 2017 yılında yeni bir ihaleye çıkılacağı belirtiliyor. Kara Havacılık Okuluna personel gelmesi ve tesislerin çalışmaya başlaması ise bir başka bahara kaldı. Kara Havacılık Okuluna ilk grup personelin en iyi ihtimalle 2017 yılı ortalarında gönderilebileceği belirtiliyor. 

2015 BAŞINDA BİTMESİ GEREKİYORDU

Isparta’nın yıllardır peşinden koştuğu fakat yüklenici firmanın ekonomik sıkıntıları nedeniyle inşaat çalışmaları bir türlü tamamlanamayan Kara Havacılık Okulunda Koçoğlu İnşaat ile yollar ayrılıyor. 22 Temmuz 2011 yılında yapılan ihale ile Isparta Kara Havacılık Okul Komutanlığı İskan tesisleri yapım işini alan Koçoğlu İnşaatın, inşaat alanı 3 milyon 302 bin m2 olan inşaat işlerini 10 Şubat 2015 tarihine kadar bitirmesi gerekiyordu. Fakat hali hazırda inşaatın %95’i bitmiş olmasına rağmen geçtiğimiz ay işler yeniden durmuştu.

YENİDEN İHALEYE ÇIKILACAK

Bu ay içinde Kara Havacılık Okuluna ilk grup personel sevkiyatın başlaması beklenirken inşaatın yeniden durması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığının, Koçoğlu İnşaat ile yollarını ayırma kararı aldığı öğrenildi. Koçoğlu İnşaat ile yolları ayrılmasının ardından 2017 yılının ilk aylarında hem Kara Havacılık Okulu inşaatının kalan işleri hem de 15 Temmuz sonrası Isparta’ya taşınacağı belirtilen Kara Hacılık Komutanlığı içi yapılacak ek tesisler konusunda ihaleye çıkılacağı belirtiyor.

İLK GRUP PERSONEL 2017 ORTALARINA KALDI

15 Temmuz terörist darbe girişiminden sonra Isparta Kara Havacılık Okulu'nun sadece bir okul değil komutanlık olarak konuşlandırılması kararlaştırılmış, Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu Komutanlığı topyekun Isparta’ya getirileceği belirtilmişti. 1500 personelin çalışması beklenen Kara Havacılık Okulu'nda bu değişiklikle çalışan askeri personel sayısı 3500'e çıkacağı ve çalışacak personelin sevkine ise bu ay içinde başlanacağı belirtiliyordu. Fakat Kara Havacılık inşaatının yeniden durması nedeniyle kalan işlerin bitirilmesinin 2017 yılı bahar aylarını bulacağı ve ilk grup personelin ise en iyi ihtimalle 2017 ortalarında gönderileceği söyleniyor.

KOMUTANLIK TESİSLERİ DE İHALE EDİLECEK

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Kara Havacılık Okulu inşaatını henüz bitiremeyen Koçoğlu A.Ş hala işin yüklenicisi olmasına rağmen işleri hızlandırmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığının görevlendirdiği mühendislerin, direk alt taşeronlarla çalışarak inşaatı hızlandırdığı ifade ediliyordu. Yüzde 95'ler seviyesine gelen fiziki gerçekleşmenin alt taşeronlarla direk çalışma yöntemi ile kısa sürede yüzde 100 seviyesine ulaştırılması planlanıyordu. Bundan sonraki süreçte 3 milyon 302 bin m2 inşaat alanında kurulacak Kara Havacılık Okulu komutanlığı işleri de ihale edilmiş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.