Havalimanına ILS/LOCALİZER Sistemi Kuruldu

Havalimanına ILS/LOCALİZER sistemi kuruldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2015 16:18
Havalimanına ILS/LOCALİZER Sistemi Kuruldu

Süleyman Demirel Havalimanı, Aletli İniş Sistemi'ne (Instrument Landing SystemILS) kavuştu. ILS pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan hassas bir yaklaşma sistemi...

Süleyman Demirel Havalimanında pilota iniş için uygun hattı ve irtifayı veren; kesin ve güvenilir bir yapı olarak tanımlanan ILS / Localizer Sistemi kuruluyor. Kumlumu Ağustos 2013’te başlayan yapı, 2015 yılı içerisinde tamamen devreye girecek.

30 Kasım’da 57 kişi yaşamını yitirmişti
Aletli iniş Sistemi (ILS) (Ing: Instrument Landing System), pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan bir hassas yaklaşma aracı ve Türkiye’de bu sistem çoğu Havalimanı’nda bulunmuyor.

30 Kasım 2007’de Atlasjet’e ait uçağın Süleyman Demirel Havalimam’na inişe geçtiği sırada Tekketepe’de (Keçiborlu) dağa çakılması sonucu aralarında 9 Bilim insanının da bulunduğu 57 kişi yaşama veda etmişti. Bu büyük faciadan sonra Türkiye, uzun yıllar ILS Sistemi’nin eksikliğini tartışmıştı ve Havalimanı Harekete geçti. 

Süleyman Demirel Havalimanı, ILS Sistemi’ni kurmak için Ağustos 2013 ’te düğmeye bastı. Havalimanı Yönetimi, hazırladığı raporda ILS Sistemi’nin kumlum sürecini de anlattı. Bu bağlamda Yönetim ILS/ Localizer Sistemi’nin montaj aşamasının tamamlandığınıaçıkladı. Sistemin 2015 yılı içerisinde hizmete girmesinin planlandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum