Hayat Aktar’dan Türk Kahvesi

Isparta’dan Türk Kahvesi pazarına yeni bir tat eklendi. Müşterilerine kaliteli ve farklı kahve seçenekleri sunan Hasan Çelik, Hayat Aktar adıyla Türk kahvesi patentini aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2013 13:46
Hayat Aktar’dan Türk Kahvesi

1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı.
Kısa sürede Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa'yı oradan da tüm dünyayı sardı. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türü Türk Kahvesidir. Türk geleneğinde ilk sırayı alan Türk Kahvesi Türk kültürünün en önemli yapı taşlarından birini oluşturdu.

Klasik Türk kahvesi dışında kahveye farklı tatları ekleyerek piyasaya sunan Aktar Hasan Çelik, kendi Türk kahvelerini Isparta dışına da taşımak istediğini belirterek; “Türk Patent Enstitüsü'nden aldığımız patentle kendi öğütüp kavurduğumuz Türk kahvemize farklı tatlar ekledik. Isparta’da bir ilk yaparak vanilyalı, hurma çekirdekli ve kakuleli kahve çeşitlerini müşterilerimize sunduk. Ayrıca klasik ve damla sakızlı Türk kahvemizde bulunuyor. Amacımız kahvemizi şehir dışına da taşıyarak Isparta’mızın gelişimine ortak olmaktır. Aldığımız tepkiler çok güzel. Kahvemizin tadını beğenip onay veren müşterilerimiz bizi teşvik ediyor. Bizde kahvemizi şehir dışına taşımayı amaçlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Ispartalılara Hayat Aktar Türk Kahvesi adıyla patent alındığını belirten Hasan Çelik taze öğüterek kavurdukları Türk kahvesinin artık bütün market ve bakkallarda satışa sunulduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum