Hayata Bir de Buradan Bakın

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diyaliz Ünitesi çalışanları “ HAYATA BİR DE BURDAN BAKIN” yazılı tişört ve şapka giyerek Dünya Böbrek Günü’nün önemine dikkat çektiler.

Yayınlanma:
Hayata Bir de Buradan Bakın

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer; “14 Mart Tıp Bayramı ile birlikte ‘Dünya Böbrek Günü’nü de kutlamaktayız. Bu günün ilan edilişinin en önemli amacı; dünyada ve ülkemizde hipertansiyon, diyabet ve obezitenin artışı ile birlikte kronik böbrek hastalıklarının artık bir toplum sağlığı sorunu haline gelmesidir” dedi.

Başhekim Sezer; “Düzenli kan basıncı, kan şekeri izlemi, kan şekeri kontrolü bu noktada çok önemli. Ayrıca obeziteyle de mücadele etmek gerekmekte. Böbrek yetmezliği bazı hastalarda belirti verirken bazı hastalarda ise hiç belirti vermeden ilerliyor. Bu nedenle belirli aralıklarla basit bir idrar, kan tetkiki böbrek sağlığımız açısından önemli. Özellikle tansiyon ve şeker hastaları için bu zorunlu. Hastalık son evreye geldiğinde ise tedavisi diyaliz ya da böbrek naklidir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sezer, böbrek rahatsızlığı yaşayan bir çok insanın, bunun farkında olmadığını belirterek toplumun böbrek sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.