Hayırlı Olsun Ziyareti

Vali Memduh Oğuz, yeni Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2013 09:24
Hayırlı Olsun Ziyareti

Geçtiğimiz hafta Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan İlyas Can’ı makamında ziyaret eden Vali Oğuz, ‘İlim Şehri Isparta’ projesinde eğitim teşkilatının en temel unsurlardan bir tanesi olduğunu belirterek Can’a yeni görevinde başarılar diledi.

Isparta’da en önemli müdürlüğün milli eğitim müdürlüğü, en önemli görevinde öğretmenlik görevi olduğunu belirten Vali Oğuz; “İlim şehrinde iki önemli unsur var; bunlar muallim ve talebedir. Yani burası öğretenlerin ve öğrenenlerin şehridir, dolayısıyla burada milli eğitim müdürlüğü görevi önemli bir görevdir ve değerli arkadaşımızda böyle önemli, şerefli ve sorumluluğu çok yüksek olan bu görevi üstlenmiştir.

Isparta halkı bütün unsurlarıyla eğitme çok önem veren bir halk, çocukları okulda olan veya olmayan herkes burada eğitimle çok ilgili. Buda eğitimdeki başarıyı arttıran en önemli unsur olmaktadır” dedi.

İstanbul Kalkınma Ajansının tespitine göre Isparta’nın eğitim yatırımlarında Türkiye 3. olduğunu belirten Vali Oğuz; “Burası eğitim yatırımlarında rekabet kriterleri bakımından 3. il, bu Isparta’ya eğitim alanında yatırım yapmak isteyenler bakımından çok önemli” dedi.

2010 yılının sonunda Isparta’ya geldiğini ifade eden Vali Oğuz; “Isparta’da eğitim alanında son yıllarda artarak devam eden bir başarı var. Ben her gün mekteplere gittim, sınıflarda yavrularımızla beraber oldum, onların gayretlerinden, başarılarından zevk aldım ve onları teşvik etmeye çalıştım. Bunda benim zerre kadar bir payım olduysa çok memnun olurum. Ama esas bu başarılı sonuçların elde edilmesinde en yüksek pay değerli milli eğitim teşkilatımızındır, yöneticilerimizindir, öğretmenlerimizindir. Sonra çocuklarını teşvik eden ailelerindir ve başarının sahibi olan çocuklarımızındır. Bu başarıda emeği geçen herkese takdirlerimi, tebriklerimi sunuyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın başarılı bir teşkilatın başına geldiğini belirten Vali Oğuz sözlerine şu şekilde devam etti; “Daha önce kısa süre müdürlük yapan Muhammed Öztürk Bey, Isparta eğitimine bazen senelerce çalışmış olanlardan daha fazla katkısı olmuştur. Dolayısıyla arkadaşımız şanslı bir noktadan göreve başlıyor. Buradan kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ben vali olarak milli eğitim müdürlüğümüzün tüm çalışmalarında maddi ve manevi yanındayım” dedi.

Ziyaretten dolayı Vali Memduh Oğuz’a teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, eğitimde başarılı olmuş bir il’e müdür olduğunu ve bu sorumluluğun idraki içerisinde olduğunu söyledi. Arkadaşlarıyla birlikte bu başarının üstüne artı başarılar koyabilmenin gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Can, Vali Oğuz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum