Hayvan Pazarında Hareketlilik Yaşanmaya Başladı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Yazılı Söğüt Köyünde kurulan hayvan pazarında hareketlilik yavaş yavaş yaşanmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2012 17:25
Hayvan Pazarında Hareketlilik Yaşanmaya Başladı

Kurban Pazarına Afyon Emirdağ’dan Küçükbaş kurbanlık getirdiklerini belirten Mehmet Boztepe, Geçtiğimiz yıl 400-1300 TL arasında değişen fiyatlarda kurbanlık sattık. Bu yılda fiyatlar aynı seyrediyor. Ancak saman ve yeme yapılan zamlar yüzünden alıcı da satıcı da zor durumda kalıyor. Kurbanlık hayvanlarımızı inşallah satarız” diye konuştu.

‘KURBAN ALIRKEN DİKKAT’
Öte yandan vatandaşların kulak küpesi olmayan hayvanları almamasını konusunda uyarılarda bulunan Caner Kızıldağ ise, “Pasaportu ve nakil belgesi bulunan hayvanları vatandaşlar kurbanlık diye alsınlar. Özellikle vatandaşlar kurbanlık hayvan alırken kulak küpesinin olup olmadığına dikkat etsin” dedi.

Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre aynı olduğunun altını çizen Kızıldağ, küçükbaş hayvan fiyatlarının 600-800 TL arasında değiştiğini söyledi.

Canlı Hayvan Borsasında büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatı ise 3 bin 500- 4 bin 750 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.