Hedef İstihdamda ve Yatırımlarda Artış

Bölgedeki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Defterdarı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü ile biraraya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2012 13:18
Hedef İstihdamda ve Yatırımlarda Artış

Bölgedeki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Defterdarı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü ile biraraya geldi.

Toplantılarda, iki kurumun çalışmalarına BAKA’nın faaliyetleri ve görevlerinin büyük katkı sağladığı belirtildi. Faaliyetleriyle kayıtlı istihdamın artmasına katkı sağlayan BAKA ile SGK İl Müdürlüğü’nün özellikle işsizliğin azaltılarak nitelikli istihdamın geliştirilmesi anlamında ortak çalışmalar yapılabileceği vurgulandı. Defterdarlık’taki toplantıda ise, iki kurumun yatırıma uygun araziler envanteri oluşturulması ve sektör spesifik yatırım arazilerinin belirlenmesinde neler yapılabileceği ele alındı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, bölgedeki kurum ve kuruluş toplantıları kapsamında SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol ve Antalya Defterdarı Hidayet Mat ile biraraya geldi. SGK İl Müdürü Selim Erol, bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı çekilmesi, yatırımların bürokratik süreçlerinin hızlandırılması konularında BAKA’nın yapmış olduğu başarılı çalışmaları takdirle izlediğini belirtti. Erol, BAKA ile SGK İl Müdürlüğü arasında özellikle işsizliğin azaltılarak nitelikli istihdamın geliştirilmesi anlamında ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

SGK’nın faaliyet ve çalışmaları hakkında BAKA heyetine bilgi veren Erol,  “Kalkınma ajansımız BAKA, sürdürdüğü çalışmalarla, mali destek programları ile hibe sağlamış olduğu projeler, kayıtdışı istihdamın önüne geçilmesine katkı sağlıyor. SGK İl Müdürlüğü ile BAKA’nın, istihdam alanında paralel çalışmalarının bölgemiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağladığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

YATIRIM ARAZİLERİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ
BAKA Heyeti, daha sonra Antalya Defterdarı Hidayet Mat’ın makamına geçerek, iki kurum arasında yapılabilecek işbirliği imkânlarını değerlendirdi. Ziyaretten son derece memnuniyet duyduğunu ifade eden Hidayet Mat, “BAKA, yeni kurulan bir kurum olmasına rağmen, son dönemde yapmış olduğu gerek yatırım tanıtım faaliyetleri ve gerekse bölgemize kazandırmış olduğu yatırımlar ile bölgemiz ekonomisi için bir fark ortaya koydu” diye konuştu.

Defterdar Mat, yatırım arazileri konusunda BAKA ile Antalya Defterdarlığı arasında işbirliğinin artırılarak sürdürülmesi gerektiğini ve bu alanda iki kurum arasında daha yakın çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Yatırıma uygun araziler envanteri oluşturulması ve sektör spesifik yatırım arazilerinin belirlenmesi için BAKA ile Defterdarlığın neler yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, Antalya Defterdarlığı ve SGK İl Müdürlüğü ziyaretlerinde, kurumlar ile BAKA arasında işbirliği kuvvetlendirmek ve bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlamak istediklerini belirtti. Bölgedeki kamu kurumları ve STK’lar ile iyi ilişkiler kurmanın önemini vurgulayan Tuncay ENGİN, “BAKA, bölgedeki tüm paydaşlar ile işbirliği ve etkin katılımcılık anlayışı içinde faaliyetlerine devam ediyor. Defterdarlık ile SGK en önemli paydaşlarımız arasında. İki kurum da, yatırımlar ile direkt ilgili kurumlarımız. Bölgenin kalkınması için birlikte faydalı işlere imza atacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.