Hem Eğitim Hem Terapi

Isparta’da Eylül ayından bu yana 40 binin üzerinde kursiyere eğitim verdiklerini anlatan HEM ve ASO Müdürü Arseven, “Halk Eğitim merkezleri dikiş – nakış kursu olarak görülmemelidir. Burası adeta bir terapi merkezi. Bizim işimiz eğitim, her yerde herkese

Yayınlanma:
Hem Eğitim Hem Terapi

Isparta’da Eylül ayından bu yana 40 binin üzerinde kursiyere eğitim verdiklerini anlatan HEM ve ASO Müdürü Arseven, “Halk Eğitim merkezleri dikiş – nakış kursu olarak görülmemelidir. Burası adeta bir terapi merkezi. Bizim işimiz eğitim, her yerde herkese eğitim veriyoruz” dedi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (HEM ve ASO) Müdürü Mehmet Emin Arseven, halk eğitim merkezlerinin yalnızca dikiş – nakış kursu verilen yerler olarak değerlendirmesini eleştirerek, “Halk Eğitim Merkezleri şehirde yaşayan insanların tümünü eğitmeye, ekonomik istihdamı sağlamaya çalışan eğitim kurumlarıdır” dedi.

Isparta’da, vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmesi ve haytlarını kolaylaştırmaları adına ekonomik anlamda da bütçeye katkı sağlayan birçok kurs düzenlediklediklerini .dile getiren HEM ve ASO Müdürü Mehmet Emin Arseven, merkezin aynı zamanda insanlara terapi de verdiğini anlattı.

HEM EĞİTİM HEM’DE TERAPİ
‘Halk Eğitim kursları sadece bir şeyler öğretmiyor’ diyen Mehmet Emin Arseven, “Burada düzenlediğimiz kurslar, kişileri rehabilite etme konusunda etkin rol oynuyor. Halk Eğitim kursları 3 -5 tane oya, nakış, dikiş kursu şeklinde olmamalı, buradaki halka ne yararlıysa ne gerekiyorsa o yönde kurslar verilmelidir. Biz de zaten yöre halkının ihtiyaçları doğrultusunda her türlü kursu açmış durumdayız. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BURADA HERKES İÇİN KURS VAR
Arseven, iş imkânı oluşturan birçok kursun olduğunu belirterek; “Burada verdiğimiz sertifikalarla insanlar iş bulabiliyor. Örneğin, Vinç Operatörlüğü, Forklift Operatörlüğü, hasta ve yaşlı bakım kursları ile aromatik bitki yetiştiriciliği kurslarımızla katılımcılar ekonomik anlamda bir güvence sahibi oluyor” ifadelerini kullandı.

Tarım İl Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı gibi birçok kurumla istişare halinde olduklarını kaydeden Arseven, farklı kurumlarla ortak proje ve çalışmalar yaparak, toplumun her kesimini hitap edebildiklerini aktardı.

CEZAEVİNDEKİ YÜKÜMLÜDEN KIŞLADAKİ ASKERE…
Cezaevindeki yükümlülerden, kışladaki askere kadar, evinden çıkamayacak durumda olan yaşlı vatandaşlara bile ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Arseven, “Cezaevi Müdürlüğü ile yaptığımız protokol sonucunda, mahkumlara okuma –yazma, takı tasarımı, el sanatları kursları düzenliyoruz. Bunun yanında 40. Piyade Tugayı’nda askerlik görevi yapan ve okuma –yazma bilmeyen erlere dahi ulaşıyoruz, eğitim düzenliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AMACIMIZ TOPLUMA KATKI SAĞLAMAK”
Okuma – yazma bilmeyen ve evden çıkamayacak kadar yaşlı olan vatandaşlara da evde eğitim şansı sunduklarını ileten Arseven, “Bizim işimiz eğitim vermek. Bir kişi de olsa, yaşlı da olsa genç de olsa, verilecek eğitimi biz her yerde veririz. Amacımız topluma faydalı bireyler oluşturulmasına katkı sağlamaktır” dedi.
Arseven mülteci vatandaşlar için bile, Türkçe okuma – yazma kursu düzenlediklerini söyledi.

“TALEP EDİN, KURS AÇALIM”
Hobi ve ihtiyaçlar doğrultusunda diksiyon kursları da düzenlediklerini aktaran Arseven, “Toplumun her kesimine yönelik kurslarımız var. Yeter ki vatandaşlar bize gelip talepte bulunsunlar. Biz talebe göre kurs açılacağını duyururuz, yeterli katılım sağlandığı takdirde eğitim çalışmalarına başlarız” diye konuştu.

MAHKUMLAR, HAYATINI BÖYLE DEVAM ETTİRİYOR
Kurumlarla ortaklaşa düzenledikleri kurslardan en önemlisinin mahkumlara yönelik olan kurslar olduğunu vurgulayan Arseven, “Eski mahkumlara verdiğimiz kurslarla onlara hem iş imkânı sağlayıp, hem onları rehabilite edip topluma kazandırıyoruz. Bu anlamda düzenlediğimiz kursların oldukça faydalı olduğunu duyuyoruz. Cezaevinde düzenlediğimiz kurslara katılan ve bunu bir süre sonra hobiden ekonomiye dönüştüren mahkumlar var. Bu insanlar cezaevinden çıktıktan sonra iş aramak yerine kurslarda öğrendikleri takı tasarımcılığı ve buna benzer çalışmalarla hayatlarını devam ettirebiliyorlar. Bu sayede para kazanabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“BU KURS İÇİN GEÇ BİLE KALDIK…”
Son dönemde gündeme gelen işaret dili kurslarını Halk Eğitim Merkezi bünyesinde de verebildiklerini belirten Arseven, “İşaret dili kursuna başladık. Bütün dünyada kullanılan işaret dilinin, vermekte bence geç bile kaldık. Bütün kamu kuruluşlarında işaret dilini bilen çalışanların olması gerekiyor. Biz bu kursu, Isparta’da ilk olarak hava alanı çalışanları için düzenledik. Kursumuz şu anda da devam ediyor. Taleplere göre, isteyen her kurum ve kitle için bu kursu düzenleyeceğiz” dedi.

15 YAŞINDAN 64 YAŞINA KADAR HERKESE GÖRE KURS VAR
‘Halk Eğitim Merkezi’ kavramının halk arasında tam anlamıyla bilinmediğini değerlendiren Arseven, “Burası halkın gözünde belki bir okul gibi durmuyor. Ancak, biz 12 yıllık zorunlu eğitimi bırakan insanlara da açıköğretim orta okulu ve liseleri olarak hizmet veriyoruz. Verdiğimiz kurslara ciddi manada katılım var. 15 yaşından 64 yaşına kadar birçok katılımcı, açıköğretim orta okulu ve lisesi sayesinde diploma sahibi oluyor” şeklinde yorumladı.

40 BİN KAYITLI KURSİYER VAR…
HEDEFLERİ; MAYISTA 50 BİNİN ÜSTÜNE ÇIKMAK
Ayrıca birçok sektöre ara eleman şeklinde işçi yetiştirilmesine katkıda bulunduklarına işaret eden Arseven, Şu anda Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na 40 binin üzerinde kayıtlı kişi bulunuyor. Bu sayı 2012 Eylül Ayı itibariyle başlayan kayıtları kapsıyor. Biz her geçen gün talibe göre, yeni kurslar düzenliyoruz. Hedefimiz Mayıs ayı dolaylarında toplam kursiyer sayımızı 50 binin üzerine çıkarmaktır” diye konuştu.

HALK EĞİTİM PAZARI OLUŞTURULACAK
Isparta’da kursiyer yönünden sıkıntıları bulunmadığını ve kurslara ilgili bir şehre hitap ettiklerini belirten Arseven, önümüzdeki günlerde hobi olarak kurslara katılan kişilere ekonomik anlamda destek sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Arseven, “Verdiğimiz kurslarımızı halkın ihtiyacı doğrultusunda fazlalaştırıp, daha çok kişiye eğitim vereceğiz. Ayrıca şu anda önemli bir çalışma üzerinde yoğunlaştım. Halk Eğitimin düzenlediği kurslarda üretilen her şeyin toplu olarak satışa sunulabileceği bir yer oluşturma çabası bu. Eğer bu düşüncem kabul görürse hem burada üretilenler değerlendirilir, hem de insanlara maddi gelir sağlanmış olunur” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.