Hem Vatandaş, Hem Sürücüler Memnun

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nini Isparta Belediye Meclisi’nin onayıyla 12 Mart 2012’den itibaren geçtiği ‘Tek Bilet’ uygulaması vatandaştan tam not aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2012 16:07
Hem Vatandaş, Hem Sürücüler Memnun

Normal seferlerin dışında, belirlenen 7 hatta yapılan tek biletli seferler vatandaşın gidebileceği en uzak noktalara bekleme yapmadan ulaşmasına imkan sağlıyor.

Isparta 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Baki Dere, yeni uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğine değinerek, mahalle muhtarlarının bu konuda kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

86 otobüs ile Isparta halkına hizmet veren Halk Otobüsleri Derneği, her geçen gün rüştünü ispatlıyor. Sabah 06:30, gece 23:30 saatleri arasında birçok vatandaşın tercih ettiği halk otobüsleri hem yeniliği ile hem de çeşitli eğimlerden geçen personeliyle yeni bir sayfa açıyor.

Son olarak ortaya koyduğu tek bilet projesi ile şehrin trafik sorununa da neşter vuran Halk Otobüsçüleri Derneği, yaptıkları bu hizmetlerle de sınırlı kalmıyor.

Yaptıkları uygulamanın ‘Bir taşla üç kuş vurmak’ olduğunu dile getiren Isparta 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Dere, ‘’Yaptığımız bu tek bilet uygulamasıyla birlikte Isparta trafiğine neşter vurduk. Kaymakkapı Meydanı’ndaki kötü görüntüyü ortadan kaldırırken, bir yandan vatandaşların tek binişle uzun mesafelere ulaşmasını sağladık, diğer yandan da kooperatif olarak yakıttan tasarruf elde ettik. Bu uygulamanın olumlu sonuçlar verdiğini hep birlikte görüyoruz. Bu konuda bizlere gerekli desteği sağlayan Isparta Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Önümüzdeki günlerde organize edecekleri yeni sistemle birlikte, artık mahalle ve cadde isimlerinin yerine otobüslerde numaraların alacağını dile getiren Baki Dere, ‘’Çevre illerdeki birçok bölgede uygulanan numaralı taşıma sistemini Isparta’da da oturtmayı planlıyoruz. Tabi bunun için vatandaşlarımızın alışması adına belli bir süreye ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız bu sistemle mahalle ve cadde okuma derdinden kurtulmuş olacak. Duraklarımızda konuyla ilgili numaraların gittiği güzergahlar belirtilecek’’ dedi.

Numaraları Otobüs ve Durakların yanı sıra teknolojik gelişmeleri yakın takip ettiklerini kaydeden Dere, ‘’Bundan böyle otobüsümüzde LCD ekran bulunacak. Bu ekranlar gidiş güzergahını gösterecek hem de sesli olarak. Yeni uygulamayı geçtiğimiz durakları hatırlatmış olduk. Bunların yanında otobüs duraklarında bulunan levhalarımızı da dijitale çevireceğiz. Vatandaşlar en iyi hizmeti hak ediyor, şeklinde yorumladı.

Başkan Dere, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi hizmet ve ihtiyaca yönelik olarak her geçen gelişmeye dikkat çekerek, ‘Çağın gerektirdiği gelişmelerle birlikte, biz de şoförlerimizle, otobüslerimizle gelişime ayak uydurmak durumundayız. Isparta Halkımız hizmetlerin en iyilerini hak ediyor. Şu anda 87 olan otobüs sayımız ihtiyaçlara yönelik olarak artmaya devam edecektir’ diyerek sözünü noktaladı.

Başkan Baki Dere, ayrıca bir gün içerisinde hastane caddesinde 156, Kaymakkapı meydanında, 182, Mimar Sinan Caddesinde 156, Valili ve PTT önünden 78 otobüsün daha az geçtiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum