Her Aileye Bir Sosyal Danışman

SDÜ’de verilecek olan “Aile Danışmalığı Eğitimi”nin hazırlık toplantısı, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer’in katılımıyla Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi’nde gerçekleştirildi

Yayınlanma:
Her Aileye Bir Sosyal Danışman

Aile içi şiddeti önlemek, ailenin sürekliliğini sağlamak ve boşanan çiftlere psikolojik destek vermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan, Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin organizasyonuyla SDÜ’de verilecek olan “Aile Danışmalığı Eğitimi”nin hazırlık toplantısı, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer’in katılımıyla Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan YBEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, aile bütünlüğünün korunması, aile içi şiddetin önlenmesi ve yardıma muhtaç ailelere düzenli destek sağlanması amacıyla “her aileye bir sosyal danışman” sloganıyla hayata geçirilen programın ayrıntıları hakkında bilgi verdi ve başvuruda bulunanların 300 saat pratik, 150 saat de uygulamalı olarak eğitim alacaklarını ifade etti. Konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından üst düzey yetkililerinin yanı sıra üniversitelerden akademisyenler, aile danışmanlığı alanında uzman isimlerin katılımlarıyla 15-16 Kasım 2012 günlerinde Barida Otel’de gerçekleştirilecek olan “1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayı”ndan da bahseden Adıgüzel, çalıştayın, eğitim verirken karşılaşılabilecek sorunlar, programın artı ve eksi yönlerinin tartışılması ve değerlendirmelerin Bakanlığa ulaştırılmasına imkan sağlayacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.