Her başarılı olay markaya dönüşür

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan ve Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, 11-15

Yayınlanma:
Her başarılı olay markaya dönüşür

Ziyarette Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a günün anısına plaket takdim etti. Başkan Günaydın’ın geçen günlerde Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde gündeme getirdiği ‘Tılsımlı gülümüz ayrıntılarına kadar indirilemedi. Gül Fuarı ve Festivalimize sizlerin de bu yönde hazırlık yapmanızı istiyorum, lezzetlerimizde gül, gülsuyu olsun. Yemeklerimizi gül ağırlıklı yapalım’ çağrısı TAŞPAKON’da yankı uyandırdı. Bu görüşmenin ardından Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret eden TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, “Isparta’da bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Amacımız Türkiye’ye bütün illerimize hizmet etmek.

Isparta ilimizin de sayın başkanımızın geniş vizyonuna teşekkür ederek, bir marka ili olması açısından gastronomik konular, yemek ve mutfak sanatı konularında bu ilimize konfederasyon olarak destek, hizmet vermek istiyoruz. Sayın başkanımızın da desteğiyle Isparta’nın marka konusunda hak ettiği yere gelmesi hususunda bizde elimizden geleni yapacağız. Sayın başkanımızın geniş vizyonu, bizim kurumumuzla örtüşen fikirlerinden ve desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 11-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan fuar ve festivali değerlendirmek istedik. Bu etkinlikte öne çıkarmak istediğimiz gül. Gülle alakalı bir yemek yarışması. Bunu liseler, üniversiteler, Isparta’da faaliyet gösterenler ve ev hanımları ayrı bir kategori şeklinde belli kurallar kapsamında gülle ilgili yemekler yapılacak. Yemeklerde gül yaprağı, gülsuyu, gül sirkesi gibi ürünler kullanılarak, kendi üreteceği, kendi hayal dünyasıyla tarif geliştirerek yarışmaya katılması demek bizim 35-40’a yakın gül ile ilgili yapılacak lezzetlerin bir arşiv altına alınması demek.

Konfederasyon olarak mutfak altyapısı, ekipmanların buraya getirilmesi kurulması bizim sorumluluğumuzda olacak. Bu yemekler bizim yanımızda yapılacak, evde yapıp getirmek söz konusu değil. Bu tarz bir yarışmanın bu festivale ve fuara katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gülle ilgili ürünlerin öne çıkacağı, ulusal ve uluslararası düzeyde yankı bulacağı ve etkinliğe ayrı bir hava katacağı düşüncesindeyim. Belediyemiz, konfederasyonumuz, Isparta’daki derneğimizle birlikte ortak bir çalışma yapacağız. Bizden hangi talepleriniz olursa biz bunları yerine getirmeye hazırız” dedi. Isparta için özel ve güzel bir gün yaşandığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da, 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenleyecekleri Gül Fuarı ve Festivali içerisinde 9 ayrı etkinlik bulunduğunu söyledi. Günaydın, “Bu etkinliklerde ana tema gül. Gül demek Isparta demek, Isparta demek gül demek oluyor. 9 etkinlik içerisinde Isparta yemekleri ve gül lezzetleri bulunuyor. Isparta’mız gülü en iyi bilen bir şehir. Isparta’mız bugüne kadar en iyi gül yemekleri yapması gereken bir şehir. Isparta’mız gülün merkezi olmasına rağmen maalesef bugüne kadar bu yemeklerimiz yapılamamış.

Bu fuar ve festivalde çok sayıda gül ve gül ürünlerinden oluşacak yemekler yapılacak. İran’da yemeklerin yüzde 90’ında gül vardır. Gülün merkezi biziz, biz olmalıydık. Bu fuarda bunu ortaya çıkaracağız, geliştireceğiz. Bu her sene yapılacak. Kitap fuarının bu yıl ikincisini yapıyoruz, yine çeşitli fuarlar yapılıyor. Isparta gül yemekleri ve kendine has Isparta yemeklerinin tanıtımı ile ulusallaştırmak istiyoruz. Genel Başkan ve Ispartalı aşçılarımız ve derneğimiz burada, yapmak istediklerimizi görüştük. Kısa bir zamanda çalışarak bunu oluşturacağız. Isparta, Gül Fuarı ve Festivaliyle yeni bir boyuta geçiliyor. Geçmişte çok sayıda festivaller yapılmıştı ve geçmişte ‘Bu festivaller büyütülecek, fuarlara geçilecek’ demiştik. Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezimiz yapıldıktan sonra bu dediklerimiz olmaya başladı. Her dalda büyük fuarlar olacak, Isparta’yı tanıtacak ve merkez olacak fuarları istiyoruz.

Diğer bir deyimle Isparta şehri marka olacak. Böylece her başarılı olay markaya dönüşür. Bu fuarlarla Isparta’da yeni yeni markalar oluşacak. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel düşünceler ortaya çıkmıştır. Isparta’mızın ileride lider olmasını, marka olmasını istiyoruz. Bununla da yetinmeyip Isparta’mızı her konuda markalar şehri yapmak istiyoruz. Isparta’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.