Her Şey Isparta İçin

ITSO tarafından Isparta Ekonomisi, 2023 Strateji Geliştirme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yayınlanma:
Her Şey Isparta İçin

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın Sektörel Görünüm Raporu ve 2023 Strateji Belgesinin Hazırlanması projeleri konusunda kapsamlı bilgiler verdi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın ekonomi ve sanayi gelişimi için yaptıkları faaliyetlerini kapmalı bir şekilde aktardı. Göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları faaliyetleri sıralayan Başkan Başdeğirmen, ileriki zamanlarda da çalışmaların devam edeceğini söyledi. Vali Vahdettin Özkan’da konuşmasında Isparta ekonomisi ve sanayisinin gelişmesi için her türlü projeye var olduklarını söyledi.

ORTAK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK
Vali Vahdettin Özkan, Isparta ekonomisi ile ilgili yapılan kapsamlı bilgi veren ITSO Başkanı Başdeğirmen’e teşekkür ederek, BAKA, ITSO ve Valilik işbirliğiyle yapılcak her türlü projeye var olduklarını belirterek, “Böyle güzel bir sunum yaptıkları için ITSO Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum.

Isparta’nın ekonomi ve sanayi sektörlerinde kalkınması için çok uğraş verdiklerini ben biliyorum. Bazı projeleri birlikte tartışarak, istişare ederek yapıyoruz. aynı şekilde Baka Genel Sekreterimiz Tuncay Engin’de teşekkür ediyorum. BAKA, ITSO ve Valiliğimizin ortak yürüttüğü projelerde var. Bu projeler Isparta için oldukça önemlidir. Bu yapılan projeler yeni nesile de kolaylık sağlayacak. Ben bu projelere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ortak projelerimiz devam edecektir” dedi.

ODAMIZ AKREDİTASYON DENETİMİNDEN 5 YILDIZ ALMIŞTIR
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, görevi 7 ay önce aldıklarını belirterek, Isparta için yapılan projelerle akreditasyon denetlemesinden beş yıldızlı hizmet verdiklerinin tescillendiğini söyledi.

Başdeğirmen, “Sizler bu şehrin karar alıcıları yön verenleri şehrimizin kalkınmasında önemli bir yere sahipsiniz. Şehrimizi yaşam kalitesiyle imrenilecek, yaşamaktan mutluluk ve gelecek nesillere devretmekten gurur duyulacak, dünyaca tanınan bir şehre dönüştürmek için birlikte geleceği planlamak ve adımları bu planlara göre şekillendirmemiz gerektiğine inanıyorum.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece üye yasal ihtiyaçlarını gideren bir meslek örgütü değiliz Isparta’nın sürdürülebilir kalkınmasında ekonomik ve sosyal hayatına yön verme özelliğimizle Isparta’nın geleceğini Ispartalı hemşerilerimizle birlikte kucaklıyoruz. Bizler göreve geleli yaklaşık 7 ay oldu. Odamız akreditasyon denetlemesinde Isparta’ya verdiği hizmet kalitesi bakımından çok şükür beş yıldızlı hizmet veren uluslar arası akredite odalar kategorisinde değerlendirildi. Ben burada Oda personelimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ISPARTA EKONOMİSİ İÇİN HERKESLE GÖRÜŞTÜK
ITSO Başkanı Başdeğirmen, 7 aylık görev süresince Isparta’nın ekonomisinin geliştirilmesi konusunda devlet erkanları ile görüştüklerini belirterek, Isparta için yapılan projeleri paylaştı.

Başdeğirmen, “Mutlaka bizi basından ve bizim kendi web sitemiz ve dergimizden de takip etme imkanınız oluyordur. 7 ayda Isparta sivil toplum liderlerimiz, siyasilerimiz dahil olmak üzere 7 ayrı bakan, müsteşar ve genel müdürlerle görüşmelerimiz oldu. Bunların hepsi Isparta ekonomisinin geliştirilmesi, şehrimizin sürdürülebilir kalkınması ve büyümesi için gerekli olan görüşmelerdi.

7 aylık görev süremiz boyunca yaptığımız faaliyetleri sizinle kısaca paylaşmak isterim. Öncelikle, Isparta 700 bin ton elma üretimi ile Türkiye genelinde birinci sırada olmasına rağmen, Isparta elması halen soğuk hava depolarında tüccar beklemektedir. İhracata destek verilmediği için bu sorunla karşı karşıyayız: Konuyu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M.Mehdi EKER, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati YAZICI, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ, Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara arz ederek 12 ay süresince ton başına 100 dolar ihracat teşviki talep ettik. Sayın Başbakanımız konuyla yakından ilgilenerek çalışmalara başlayacağını söyledi” dedi.

31 MAYIS’TAN İTİBAREN UÇUŞLAR HER GÜN OLACAK
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta – İstanbul uçuş seferlerinin ilk olarak haftada 3 gün olduğunu belirterek, yapılan görüşmelere sonucunda uçuş seferlerinin 15 Mayıs’tan itibaren her gün olacağını müjdeledi.

Başdeğirmen, “Isparta Süleyman Demirel Uluslar arası Havalimanı’ndan İstanbul –Isparta karşılıklı iç hat seferlerinin yeniden başlaması için “UÇAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM” kampanyası düzenledik. İstanbul’a tarifeli uçak seferleri haftada 3 gün İstanbul’a gidiş-dönüş olarak başladı. Bu seferlerin her gün yapılmasını ve gidiş saatlerinin sabah 07.00 ile dönüşü ise 23.00 olmasıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürü Sayın Temel Kotil ile görüşmeler yaptık talebimiz en kısa zamanda gerçekleşti ve 31 Mayıs 2014 den itibaren iç hat uçuşlarımız haftanın yedi günü oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığımız görüşmelerde havalimanı uçak iniş ve kalkış güvenliği için gerekli olan özel donanımların havalimanına getirilmesinde takipçi olduk” diye konuştu.

ISPARTA EKONOMİ KAMPUSUNU KURUYORUZ
Çünür Mahallesi’nde ITSO’ya ait bir arsa olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, bu boş alana Isparta için önemli kurumların yer aldığı bir ekonomi kampusu yapacaklarını söyledi.

Başdeğirmen, “Göreve geldiğimiz de Isparta’nın Ekonomik dinamiklerinin bir arada yer aldığı bir Ekonomi Kampusu’na ihtiyaç olduğunu söyledik. Bununla ilgili çalışmalar yaptık ve Odamıza ait Çünür Mevkii’nde bulunan arsaya üzerine Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı gibi önemli kurumların yer aldığı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta Ekonomi Kampusu ortak hizmet binası yapılması için mimari proje elde etme çağrısına çıktık ve değerlendirme sonucu beğenilen projeyi uygulama safhasına getirdik” diye konuştu.

GÜL ARTIK YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER STATÜSÜNDE
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gül bitkisinin yoğun olduğu Isparta’da kozmetik sanayisinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, göreve geldiklerinde ilk olarak gül bitkisinin süs bitkiler statüsünden çıkarılıp, yağlı tohumlu bitkiler statüsüne aldırdıklarını söyledi.

Başdeğirmen, “Isparta Dünya’nın gülyağı üretiminin yüzde 65’ini üretiyor ve dünyada önemli bir yere sahiptir. Ancak yıllarca kozmetik sanayinin Isparta’da kurulmamasını üzüntü ile karşıladık biz göreve gelir gelmez gülün süs bitkisi statüsünden çıkarılarak, yağlı tohumlu bitkiler statüsüne alınmasını istedik. Konuyla ilgili Bakanlıklar nezdinde çalışmalar yaptık. Konuyu bizzat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M.Mehdi EKER’e ve ilgili kurumlara ilettik. . Yağlık Gül ; süs bitkileri statüsünden çıkarılarak yağlı tohumlu bitkiler statüsüne alındı, gül üreticisine de yüzde 102 oranında mazot ve gübre desteği sağlandı” şeklinde konuştu.

TOBB ISPARTA’YA LİSE YAPACAK
ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’ya yeni bir teknik lise yapılması konusunda TOOB Başkanı ile görüştüklerini belirterek, olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Başdeğirmen, “Yine göreve geldiğimizde TOBB Başkanımızdan ilimize bir okul yapılmasını istedik. Kısa sürede bu talebimiz de karşılandı ve ilimize TOBB bir teknik lise yapacak. Allah nasip ederse bu lise de Gül Petek Sanayi tarafından Milli Eğitime tahsis edilen arsa üzerinde sanayinin içine yapılacak” dedi.

DEREBOĞAZI YOLU İKİNCİ ETAP ÇALIŞMA PROGRAMINDA
ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta – Antalya Dereboğa yolu için çalışmalarımızı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na sunduklarını belirterek, yolun yapımı için ikinci çalışma programına aldırdıklarını söyledi.

Başdeğirmen, “Isparta –Antalya Dereboğazı yolu için hazırladığımız raporu ve Isparta ekonomisi için ihtiyaç analizlerimizi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a ilettik, etüt çalışmaları tamamlandı ve ilk etap ihalesi yapıldı, Dereboğazı yolumuzun bir an önce tamamlanması için ikinci etap çalışmayı programa aldırdık ve en kısa sürede ihalesinin yapılmasını takip ediyoruz” dedi.

DEMİRYOLU TİCARETİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın ekonomisinin yükselmesi amacıyla demiryolu çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, demiryolu ticareti konusunda ilgili birimlerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Başkan Başdeğirmen, “Isparta’nın limanlara diğer bölgelere bağlayacak demiryolu çalışmaları için etüt çalışmalarına dahil olduk ve söz konusu demiryolunun yük taşımaya uygun şekilde Antalya ve diğer bölgelere bağlanması için hazırladığımız rapor ve görüşleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza ilettik. En kısa sürede programa alınarak ihaleye çıkılmasının takipçisiyiz” dedi.

ISPARTA’YA İSTİHDAM SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’daki işsizlik sorununu çözmek amacıyla ilgili bakanlığımıza Isparta’ya 500 kişinin istihdam edeceği bir çağrı merkezi kurulmasını talep ettiklerini belirterek, “Türk Telekom A.Ş. tarafından Isparta’ya yaklaşık 500 kişinin istihdamını sağlayacak çağrı merkezi kurulmasını talep ettik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza ilettik. Olumlu buldular. Konunun takipçisiyiz” diye konuştu.

AMACIMIZ ISPARTA’YI KALKINDIRMAK
ITSO Başkanı Başdeğirmen, amaçlarının Isparta ekonomisini kalkındırmak ve Ispartalı işsiz vatandaşlar için istihdam sağlamak olduğunu belirterek, Isparta sanayisinin artması için yurtdışındaki iş adamlarını Isparta’ya davet ettiklerini söyledi.

Başkan Değirmen, “Bizim amacımız, Isparta ekonomisini kalkındırmak, herkesi aş ve iş sahibi yapmak ve bunun için elimizi taşın altına koymak. Ispartalılara söz verdik, Isparta olarak iç ve dış temaslar yapmadan Isparta’nın dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet etmek mümkün değil, bunun için yurtiçi ve yurtdışı temaslarımızı artırdık. İş adamlarımızla yurtdışı ve yurtiçi iş gezisi ve ziyaretler yapıyoruz. Yurtdışındaki işadamlarını da Isparta’ya davet ederek Isparta’ya yatırım yapmalarını istiyoruz. Oda içerisinde artık yatırım danışmanlık ve takip için bir birimimiz var” dedi.

KOMPOZİTE DAYALI ÜRÜNLER ÜRETECEĞİZ
ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’da üniversite - iş adamları işbirliğinde KOVİSAD Derneği ile birlikte kompozite dayalı ürünler ve malzemeler üretmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaların başladığını belirterek, “Isparta’mızda üniversite – iş dünyası işbirliğinin gelişiminin yeni bir versiyonu olarak Isparta’da yeni sektörlerin gelişmesi için KOVİSAD Derneğimizle birlikte Kompozite Dayalı Ürünler ve İleri Malzeme Teknolojileri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmasına Meclisimizin desteğiyle ortak olduk. Isparta Sektörel Görünüm Raporu ve 2014-2023 Isparta Ekonomisi Kalkınma Stratejisi Belgesi hazırlanması projesi çerçevesinde meslek gruplarımızla Isparta ekonomimizin 2023 vizyonunu ve yol haritasını hazırlamaya başladık” diye konuştu.

TUZLA PİYADE OKULU’NU GETİRECEĞİZ
ITSO Başkanı Başdeğirmen, Tuzla Piyade Okulu’nun Isparta’ya gelmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yapım devam eden Kara Havacılık Okulu’nun çalışmalarına her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Başdeğirmen, “Geçtiğimiz ay içinde Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ı ziyaret ederek Tuzla Piyade Okulu’nun Isparta’ya gelmesi konusunda taleplerimizi ilettik. Yine aynı gün ilimizde inşaatı devam eden Kara Havacılık Okulu’nun tamamlanmasının ardından görev alacak askeri ve sivil personel için gerekli altyapının hazırlanmasında Isparta olarak hazır olduğumuzu anlatmak ve teşekkür etmek üzere Kara Havacılık Okulu’nu ziyaret ettik” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.