Hiçbir Mazeret Başarının Yerini Tutmaz

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or. Gazetemize yaptığı ziyarette, kentte yapılan çalışmaları anlattı. 2012 yılı değerlendirmesi de yapan Or, “Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Önemli olan ismimiz değil, yaptığımız çalışmalardır” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2013 13:14
Hiçbir Mazeret Başarının Yerini Tutmaz

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, geçtiğimiz gün gazetemizi ziyarette bulundu. Gazete Ajans32 İmtiyaz Sahibi ve Kanal3 Isparta Temsilciliği Mustafa Kahraman, Gazetemiz Sorumlu Müdürü Bora Tüfekli ile Asayiş Muhabiri Feti Kılıç’ın bulunduğu ziyarette, Emniyet Basın - Protokol Büro Amiri Atilla Ayata da yer aldı.

‘Halkı rahatsız eden her şey önceliğimiz’ diyen İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Vatandaş 100 defa da şikayette bulunsa, 101. defa yine ekip göndeririz” dedi.
Isparta’da hırsızlık ve kontör dolandırıcılığı konusunda halkın daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Or, kentteki personel sayısının 2013 yılında artırılarak şehir sakinlerine daha iyi hizmet vermek istediğini anlattı.

“ÖNEMLİ OLAN İSMİMİZ DEĞİL, YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDIR”
Kentte çeşitli şekillerde vitrinde öne çıkmak yerine, polisin yaptığı çalışmalarla anılmasını gerektiğini vurgulayan Or, “Önemli olan ismimiz değil, yaptığımız çalışmalardır. Bana göre Isparta birçok bürokrat yetiştirmiş marka bir şehir. Şehirdeki asayiş konusunda ciddi bir sıkıntımız yok. Ama hizmet kalitesini artırmak amacıyla her geçen gün daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

107 BİN İHBARIN, 85 BİNİ GEREKSİZ ÇIKTI!
2012 yılında meydana gelen olayları da değerlendiren Or, 155 Polis İmdat hatlarına gelen ihbarların çoğunun asılsız olmasının, başka insanların aciliyetine engel teşkile edebileceğine dikkat çekti.
Isparta’da, 2012 yılı sonunda 155’e 107 bin 934 ihbar geldiğini belirten Or, bu ihbarların 10 bin 138’inin asayiş, 9 bin 352’sinin de trafik konularıyla ilgili olduğunu aktardı.
Kentte 496 kişinin bilgi amaçlı olarak polisi aradığını ifade eden Or, 341 vatandaşın da kendilerine arıza bildiriminde bulunduğunu dile getirdi.
107 bin 934 ihbardan, 85 bin 587’sini gereksiz aramaların oluşturduğunun altını çizen Or, geriye kalan ihbarlardan yalnızca 20 bin 726 ihbarın doğru olduğun kaydederek bin 125 ihbarın da asılsız çıktığını vurguladı.
155 Polis İmdat Hatları’nın boş yere meşgul edilmemesi gerektiğini söyleyen Or, gereksiz aramalar ve asılsız ihbarda bulunan kişilerin, polisi boşa meşgul ettiğini, boşa yakıt harcanmasına neden olduğunu anlattı.
Or, “Gereksiz ve asılsız ihbarlar, acil durumda olan başka bir vatandaşın hakkını gasp etmektir. Bu konuda daha duyarlı olunmasını istiyoruz” dedi.

“AYDINLATMA LAMBALARINI BİLE KONTROL ETTİRİYORUZ”
Isparta’nın tüm ilçelerini ziyaret ettiğini aktaran Or, vatandaşları birebir ziyaret ederek eleştiri ve sıkıntıları birinci ağızdan dinlemeye özen gösterdiğini ifade etti.
Mahalle araları ve vatandaşın yoğun olarak kullandığı noktalardaki aydınlatmanın önemine dikkat çeken Or, “Art niyetli kişilerin önüne geçmek amacıyla özellikle otobüs durakları ve mahalle aralarındaki aydınlatma direklerini ekiplere kontrol ettirerek, aydınlatmanın eksik noktalarının TEDAŞ’a bildiriyoruz. Sağ olsun TEDAŞ Müdürümüz de bizim çalışmalarımıza katkıda bulunarak, gerekli onarım ve bakım çalışmalarını sağlıyor. Bu sayede vatandaşlarımızın kötü bir olaya maruz kalmasını engellemiş oluyoruz” diye konuştu.

“NE KADAR FAZLA SUÇ AYDINLATIRSANIZ,
O KADAR BAŞARILISINIZ ANLAMNA GELİR”

Isparta’da göreve geldiği günden itibaren KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı birçok operasyonda, zehir tacirliği ve uyuşturucu madde bulunduran çok sayıda şüpheliyi yakaladığını belirten Or, “Isparta’da ortaya çıkarılmayan olaya ‘yok’ demek yanlış olur. Çünkü, ne kadar çok çalışırsanız, o kadar olayı aydınlatırsınız. Bu durum da uyuşturucu kullanımının arttığı ya da eksildiğini net olarak göstermez. Yalnızca yapılan aptığınız çalışma kadar resmi bir sayı ortaya koyabiliriz. Sonuç olarak, Isparta’da uyuşturucunun kullanımı ve yaygınlaşmasını engellemek adına yaptığımız çalışmalar hızlı kararlı bir şekilde devam etmektedir” diye konuştu.
KOM Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu madde kullanmak, nakletmek ticareti suçlarıyla ilgili son 4 aylık sayıları açıklayan Or, bu kapsamda 142 kişiye işlem yapıldığı, bu şahıslardan 41’nin tutuklandığını, diğerlerinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını açıkladı.

HIRSIZLIK SAYILARI YÜZDE 15 AZALDI!
Yine, geçtiğimiz son 4 ay içersinde Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından hırsızlık olaylarına karışan 222 şüphelinin yakalandığını kaydeden Or, bu şahıslardan 93’ünün tutuklandığını, 129 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığını söyledi.
Bu sonuçlarla 2011’in aynı dönemi karşılaştıran Or, son dönemde mala karşı işlenen suçlarda, yüzde 15 oranında azalma olduğunu belirtti.

“EN ÖNEMLİSİ, SUÇ OLGUSU OLUŞMADAN ÖNLEMEKTİR”
Polisin sadece suçlara müdahale etmekle değil, meydana gelebilecek olayların öncesinde de suçu önlemek amaçlı sosyal çalışmalarının bulunduğunu kaydeden Or, bu konuda geçtiğimiz yıllarda başlatılan kadına şiddet konularını önlemek amaçlı yapılan faaliyetlerin devam ettiğini bildirdi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün okullardaki eğitim çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.
Or, geçtiğimiz günlerde yapılan sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında da, 22 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye kazandırdıklarını aktardı.

ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR, EMNİYET KORUMASI ALTINDA
Gülen Yüzler Projesi’ni değerlendiren Or bu kapsamda, yerel eylem planı oluşturulduğunu, proje tanıtım filmi yapıldığını afiş ve broşürlerle birlikte yapılan el kitaplarının dağıtıldığını kaydetti.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesini esas alan projeyle ilgili çeşitli kurum ve kuruşların da devreye sokulduğunu aktaran Or, “Kadını güçlendirmek adına İl Emniyet Müdürlüğü olarak, İş Kur destekli meslek kursları düzenlenmiştir. Bunun yanında koruyucu hizmet sunumları yapılmış, kadına yönelik şiddetle mücadele irtibat görevlilerimiz ile şiddetin müracaat safhasından sonra devam edip etmediğinin, takibi yapılmaktadır. Isparta Barosu tarafından oluşturulan Avukatevi de bu proje kapsamında 7/24 saat Hukuki Danışmanlık sağlamaktadır. “ dedi.
Tedavi ve rehabilite çalışmalarının da bu projede yer aldığını söyleyen Or, “Bir yılını dolduran Gülen Yüzler Projemiz, 2013 yılında da devam etmektedir. Geçtiğimiz bir yıl içersinde Projemiz kapsamında 171 şiddet mağduru müracaat etmiştir. Bu mağdurlardan, 96 kadın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne, 112 kadın İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne, 68 Kadın Milli Eğitim Müdürlüğüne, sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen 111 kadın Sağlık İl Müdürlüğüne, hukuki danışmanlık isteyen 146 Kadın Isparta Barosu başkanlığına bildirilerek, ilgili kurumlardan hizmet almaları sağlanmıştır” şeklinde konuştu.
Or, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında da 16 Ocak 2013 itibariyle, il merkezi ve ilçelerimiz dâhil 130 kadının, çağrı üzerine koruma kapsamında olduğunu açıkladı.

“AMACIMIZ, GENÇLERİ BİLİNÇLENDİRMEK”
Terörle mücadele konusunda kentin ciddi manada bir sıkıntısı bulunmadığını ifade eden Or, bu konuda gençlerin yanlış arkadaşlıklarla yanlış yerlere çekilmesini engellemek amacıyla uyarıcı ve eğitici mesajlar veren ‘Karanfil Kokusu’ adlı tiyatro oyununun, sergilendiğini söyledi.
Or, “Amacımız gençlerimizin kötü ortam ve arkadaşlıklardan uzak tutularak gencecik hayatlarını kâbusa çeviren teröre bulaşmalarını önlemektir. Bu konuda proaktif yaklaşımla önleyici ve farkındalık yaratacak çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR İÇİN GEREKEN YAPILIYOR
Şehirdeki tüm okullarda, okul polisi görevlilerinin bulunduğunu ifade eden Or, bu polislerin görevlerinin yalnızca öğrencilerle ilgilenmek olduğunu söyleyerek, eğitim adına polisin üzerine görevi yaptığını ifade etti.
Or, “Kentteki asayiş ve diğer konularla ilgiline gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.