Hindistan Büyükelçi'si Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

BAKA’nın daveti üzerine ilimize gelen Hindistan Cumhuriyeti Ankara Maslahatgüzarı Büyükelçi Vekili Dr. Ramesh Chandra, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2011 11:26
Hindistan Büyükelçi'si Vali Oğuz'u Ziyaret Etti

BAKA’nın daveti üzerine ilimize gelen Hindistan Cumhuriyeti Ankara Maslahatgüzarı Büyükelçi Vekili Dr. Ramesh Chandra, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarete BAKA Proje Koordinatörü Ali Galip Bilgili ve Uzman Mehmet Pehlivan’da eşlik etti.

Türkiye’nin en kıdemli valisiyle tanışmaktan büyük onur duyduğunu belirten Büyükelçi Chandara; “BAKA üç ilin Hindistan’la ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor. Biz burada çok büyük bir potansiyel görüyoruz. Son 4 ayda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2 milyar dolara ulaştı. Bununla birlikte işbirliği alanları da artıyor. Özellikle bilim, teknoloji ve inevasyon alanlarında işbirliği artarak devam ediyor ve iki ülke G-20 arasında bulunmakta. 2008 yılındaki dünyadaki ekonomik kriz onun için iki ülke ekonomisini fazla etkilemedi” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Isparta benim 5. valilik yaptığım yer ve daha önce valilik yaptığım bütün illerde Hindistan’la İstanbul Konsolosluğu sayesinde çok iyi ilişkilerimiz oldu. Dolayısıyla Hint halkına kalbi muhabbetlerim var.
Isparta’yla ilgili olarak arkadaşlar ayrıntılı bilgi verecekler, ancak Isparta’da görülmesi gereken birçok güzellik var. Kendilerini ailesiyle birlikte resmi gezi dışında bol zamanlı olarak bekliyorum.

Isparta’nın gerçekten paylaşılması gereken zenginlikleri ve güzellikleri var. Tarımda elma, kiraz ve gül üretiminde çok önemli bir potansiyele sahibiz, bu zenginliğimizi Hint halkıyla paylaşmak isteriz. Bunu söylerken amacımız Hint halkına ürün satarak para kazanmak değil, esas amacımız paylaşmaktır.

Ayrıca Isparta çok güvenli bir şehir, buraya yatırım yapmak isteyen ciddi bir Ortadoğu sermayesi var. Hintli kardeşlerimizle de ortak turizm yatırımları yapılabilir. Milli parklarımızı, doğal zenginliklerimizi ve Eğirdir gölünün güzelliğini ortak turizm yatırımı yaparak Hintli kardeşlerimizin buralarda tatil yaparak bu güzellikleri de görmelerini sağlayabiliriz” dedi.

Vali Oğuz, ziyaretin anısına Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. AVS Ramesh Chandra'ya gül motifli plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.