Hızlı Tren'de Ara İstasyon Tartışması Sürüyor

. CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 743 km olacak İstanbul-Antalya hızlı tren hattında Burdur’a ara istasyon yapılacak olmasını eleştirdi ve daha önce alınan karara uyulmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2011 13:48
Hızlı Tren'de Ara İstasyon Tartışması Sürüyor

Hızlı tren ara istasyon tartışması, tırmanarak devam ediyor. CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 743 km olacak İstanbul-Antalya hızlı tren hattında Burdur’a ara istasyon yapılacak olmasını eleştirdi ve daha önce alınan karara uyulmasını istedi.

Erdoğan, “Önce Baladız gündemdeydi. Evet hem Isparta’ya, Dinar’a, Afyon’a ortak istasyon olarak düşünülmüştü. Mantıklısı da oydu, aynı Süleyman Demirel Havalimanı gibi. Şimdi ne oldu da Burdur’a kaydı, onu önümüzdeki günlerde göreceğiz.  

CHP İl Başkanı Erdoğan, ara istasyonun adres değişikliği için Ispartalıları topyekün hareket etmeye çağırdı. Erdoğan, “Sivil toplum örgütleri, ITSO, Borsa, bakkallar odası, birlik başkanlığının Isparta’da bir komisyon kurarak Ankara’ya acilen bir çıkarma yapmalıdır. Isparta için bu çok önemlidir. Biz destek için hazırız” dedi.

CHP’li Erdoğan, AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in, hızlı tren hattında Burdur’a ara istasyon yapılmasını makul karşılayan açıklamalarına basında yer verilmesini de şöyle değerlendirdi: “Bir benzetmeyle örnek verelim. Bütün halkımızın da affına sığınarak, eşeğini kaybediyorsun, semeriyle birlikte, semerini buluyorsun, seviniyorsun, bu böyle bir şey olmuş.”

İstanbul-Antalya hızlı tren hattı yapılıncaya kadar bu tartışmaların süreceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum