Hızlı Tren’de Proje Mayıs’ta Bitecek

Hızlı Tren’de Proje Mayıs’ta Bitecek

Yayınlanma:
Hızlı Tren’de Proje Mayıs’ta Bitecek

TCDD Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Isparta’nın da içinde bulunduğu Eskişehir – Afyonkarahisar – Isparta – Burdur – Antalya Hızlı Tren Projesi için bugünlerde 1/25.000 ve 1/5.000’lik haritaların hazırlandığını belirterek; “Bu hattın projesini Mayıs – 2018’de tamamlamayı planlıyoruz” dedi. 

Isparta’nın da bağlı bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, geçtiğimiz günlerde Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı İsmail Akman başkanlığında gerçekleştirilen 2018 yılının ilk koordinasyon toplantısına katılarak Isparta halkının gelişmelerini merakla beklediği Hızlı Tren Projesi yapımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

SİVRİ; “HEM HIZLI, HEM GÜVENLİ” 

Söz konusu Hızlı Tren çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden TCDD Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi, hükümetimiz ülke genelinde ulaşımın daha rahat ve bir o kadar da hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için ülke çapında ‘Hızlı Tren’ Projesi başlatmıştır. Bu doğrultuda, ülkemiz 7 ayrı bölgeye ayrılarak Hızlı Tren Projeleri bu illerden birbirlerine bağlanmaktadır. Şuana kadar bu projede bazı bölgeler tamamlanmış ve ulaşım sağlanmaktadır. Bazı bölgelerde çalışmalar inşaat aşamasına geçilmiş, bazı bölgelerde ise proje aşamasında sürmektedir. 

“AFYONKARAHİSAR – BURDUR – ISPARTA 

ÇEVRE DÜZENİ PLANI ONAYLANDI” 

Bu Hızlı Tren Bölgelerinden birisi de, Eskişehir – Afyonkarahisar – Isparta – Burdur ve Antalya güzergahıdır. Kısacası Eskişehir – Antalya Hızlı Tren Projesidir. Bu proje ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup, Eskişehir – Afyonkarahisar projesi tamamlanmıştır. Afyonkarahisar – Burdur – Isparta 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı onaylanmış olup, 1/5.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı için ise çalışmalar devam etmektedir. 

“ISPARTA HIZLI TREN PROJESİ 

MAYIS AYINA TAMAMLANABİLECEK”

Isparta – Antalya 1/25.000 ve 1/5.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planlarına da bugünlerde başlayacağız ve bu plan ve projeler de Mayıs ayına kadar tamamlanmış olacaktır. Muhtemelen, projeler 2019 Yatırım Programına alınarak inşaat aşamasına geçilecektir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum