Hızlı Trene Tam Destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı ‘2016 EXPO’ya Hızlı Trenle Gelin’ imza kampanyasına Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve yönetim kurulu üyeleri tam destek verdi.

Yayınlanma:
Hızlı Trene Tam Destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyeleri ile Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular.

2016 yılında Antalya’da düzenlenecek olan ve ülkemiz açısından son derece önemli bir organizasyon olan EXPO 2016 için ATSO’nun başlatmış olduğu ‘EXPO 2016’ya Hızlı Trenle Gelin’ imza kampanyasına Ahmet Adar ve ITO yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

İmza kampanyası hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Çetin Budak, Isparta, Burdur ve Antalya’nın Batı Akdeniz olarak adlandırıldığını belirterek, bölge için 3 ana başlığın önemine değindi. Bu başlıklardan ilkinin ulaşım olduğunu dile getiren Budak, Antalya’nın 2016 yılında Türkiye’de ilk defa büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Budak, “Dünya şampiyonası, olimpiyatlar ve arkasından Expo’lar geliyor. Bizde bunu aldık. Ama çok daha ileriye götürmemiz lazım.’ EXPO 2016 Antalya’ya hızlı trenle gelin’ diyoruz. Bu aslında bölgemize bir çağrı. Isparta, Burdur ve Antalya’ya değil. Afyonkarahisar, Denizli ve Konya’ya da çağrı. Çünkü bölgemizin zenginliklerinin Anadolu’ya, Anadolu’nun zenginliklerinin de bölgemize taşınması gerekir. Firma ve sektörel bazda bölge entegrasyonun yolu sağlıklı ulaşımdan geçiyor. Özellikle raylı sistem, hava yolu ve deniz yolunun bir arada olması lazım ki, zenginleşebilelim” dedi.

ISPARTA’DAKİ ÜRÜNLERİN PAZARLANMASI İÇİN DE RAYLI SİSTEM GEREKLİ

Isparta’da yetiştirilen ürünlerin ihracatının daha yaygın olarak kullanılması yolunun da raylı sistemden geçtiğini ifade eden ATSO Başkanı Budak, şunları söyledi: “.

Hatta otoban bile talep etmek lazım. Bunlar bizim için aslında hayal olarak gözükse de birlik ve beraberlikle bunu gerçeğe döndürebiliriz. Ciddi bir katılımın olduğu bir imza kampanyasını bölge olarak hükümetimize iletirsek, bunun karşısında durulmaz. Bölge zenginleşmek ve demokrasi istiyor. Bugünlerde özellikle birlik ve beraberliğe ciddi ihtiyacımız olduğu dönemlerde bu yatırımlar insanları yakınlaştırır.”

TANITIM ÖNEMLİ
Çetin Budak, ikinci önemli konunun tanıtım olduğunu vurgulayarak, bölgemizde ciddi turizm yerlerinin olduğunu bildirdi. Budak, “Isparta’nın nüfusunun büyük bir kısmı Antalya’da. İkinci konut yatırımlarında da Antalya’yı tercih ediyorlar.

Sermayesi bu şekliyle Antalya’ya aktarılmış durumda. Bu entegrasyon olmazsa olmazların başında geliyor. Burada ciddi doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler var. Ekilebilir tarım alanları çok geniş. Tarımın ve sanayinin entegrasyonu konuşulabilir ve proje haline dönüştürülebilir işler. O yüzden önce ulaşımdan, sonra tanıtımdan başlamak lazım.

TANITIM İÇİN ŞİRKET KURDUK
Antalya Tanıtım A.Ş. olarak bir şirket kurduk. Türkiye’de bir ilktir bu. Kurumlar ortak, Borsamız, ilçelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları ve Büyükşehir Belediyesi ortak oldu. Geçtiğimiz Uluslararası fuar döneminde bölgemizin tanıtım kataloglarını hazırladık. Burada tarih, kültür, spor turizmleri var. Ayrıca kış turizmi var. Davraz Kayak Merkezi var. Davraz, bölge için çok büyük bir değer. Antalya’ya gelen 11 milyon turist için de kaçınılmaz bir potansiyel. Buradaki iş, birlik ve beraberlikten geçiyor. Bu birlikte ve beraberlik projelerle taçlandırılmalı ve hızlandırılmalı” diye konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise, bölgemizin kalkınması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. İmza kampanyası için tam destek verdiklerini açıklayan Adar, “Üzerimize düşen neyse hepsinde bir fiil olarak çalışmaya hazırız. Bölge bir bütün ve bütün olarak hareket etmeliyiz” dedi.

BİREYSEL HAREKETLE SONUÇ ALAMAYIZ
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da, geçtiğimiz dönem içerisinde Isparta Ticaret Borsası ile birlikte hareket etme çabası içerisinde olduklarını belirterek, bundan sonra da aynı gayreti göstereceklerini bildirdi. Çandır, “Bireysel hareketle bir yere gidilemeyeceğini, mikro milliyetçilikle herhangi bir sonuç alınamayacağını artık hepimiz biliyoruz. Batı Akdeniz olarak birbirimizi tamamlayan, birbirimizi geliştiren ve katkı koyan iller olmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından karşılık olarak hediyeler takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum