Huzurevinde İftar

37'si kadın toplam 80 kişinin kaldığı Isparta Huzurevi'nde Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkısıyla iftar yemeği düzenleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2011 12:15
Huzurevinde İftar

37'si kadın toplam 80 kişinin kaldığı Isparta Huzurevi'nde Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkısıyla iftar yemeği düzenleniyor.
37'si kadın toplam 80 kişinin kaldığı Isparta Huzurevi'nde Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkısıyla iftar yemeği düzenleniyor. Huzurevindeki iftar yemekleri keyif içinde geçiyor.

Huzurevinde 5 yıldır yaşayan Ayşe Sarıbaş, huzurevinin kendilerine iyi bir ortam sunduğunu ve yalnızlıklarını bu ortam sayesinde unutmaya çalıştıklarını söyledi.

Kimsesiz Şehriban Yıldırım da yaklaşık 5 yıldır huzurevinde hayatını sürdürdüğünü söyledi. "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" diye dua edenlerden olduğunu belirten Yıldırım, rahat bir ortamda yaşadıklarını, huzurevindeki görevliler tarafından bütün ihtiyaçlarının giderildiğini kaydetti. Yıldırım, "Çok şükür halimize, yiyoruz, içiyoruz, ibadetimizi yapıyoruz. Daha ne isteyelim ki, şükürler olsun" dedi.

Huzurevi'nin en eski sakinlerinden olan Ekrem Macit ise 11 yıldır burada yaşadığını belirtti. Burada kaldığı süre içinde bazı arkadaşlarını kaybettiğini ama sürekli yenilerini kazandığını ifade eden Macit, Ramazan ayında huzurevinin daha farklı bir ortama büründüğünü kaydetti. Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir grubun gelerek kendileriyle oruç açtığını söyleyen Macit, "Her gün farklı insanlarla oruç açıyoruz, onları tanıyoruz, yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Güzel bir ortam var" diye konuştu.

Henüz 7 aydır huzurevinde olan İsmail Sevinç ise, ortama alışmaya çalıştığını dile getirerek, huzurevinde kalan her insanın kendisine göre bir sorunu olduğunu, ancak sorunları paylaşarak rahatlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Sevinç, şunları söyledi:

"Bu ortamın da artıları ve eksileri var. Kalabalık ortamda bulunuyoruz, çok arkadaşımız var. Ama buraya gelen insanların yüzde 80'inin ailesi var ve ailesinden ayrı burada yaşıyor. Bu nedenle hayata kırgın oluyorlar, yalnızlık hissediyorlar ve herkes kendi kabuğuna çekiliyor. "

Huzurevi Müdürü İhsan Eren de, yaptığı açıklamada, huzurevinde 37'si kadın toplam 80 kişinin bulunduğunu ve bunların 23'ünün engelli olduğunu belirtti. Ramazan ayının gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde yansıttıklarını kaydeden Eren, bazılarının çeşitli rahatsızlıklardan dolayı oruç tutamadıklarını, ama iftar vaktinde hepsinin de bir arada bulunarak, oruç açtıklarını belirtti.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin huzurevinde iftar programları düzenlediğini dile getiren Eren, "Her gün farklı bir grup bizimle burada orucunu açıyor, isteyenler kendi misafirlerini de getirebiliyor. Kalabalık bir ortamda, ibadetimizi yerine getirmiş oluyoruz. Biz, burada bir aileyiz. Hepimizin kendimize göre çeşitli sıkıntılarımız var, ama yalnızlığımızı, sıkıntılarımızı bu ortamda bir kenara bırakıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.