İbicioğlu, “SDÜ Rüştünü İspat Etmiştir”

Her alanda yenilikçi ve girişimci üniversite misyonunu benimseyen Süleyman Demirel Üniversitesi, sanayi sorunlarına yönelik en çok proje üreten üniversite oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2013 14:09
İbicioğlu, “SDÜ Rüştünü İspat Etmiştir”

TÜBİTAK tarafından üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarıyla ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl başlatılan destek programında SDÜ 29 proje ile birinci oldu.

TÜBİTAK’ın Türkiye'de bilimsel çalışmalara destek veren önemli kuruluşların başında geldiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TÜBITAK tarafından bu yıl ilk kez Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Yurt İçi-Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı” hakkında bilgi verdi.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun (BTYK) 25. toplantısında 2012 yılı üniversiteler bilimsel performans raporuna göre de SDÜ'nün ilk 7 içerisinde yer aldığını vurgulayan İbicioğlu, “SDÜ, üniversite olarak projeler konusunda rüştünü ispatlamıştır.

SDÜ, TÜBITAK'tan destek alan üniversiteler arasında hep ilk sıralara girmiş, öğrenci projelerinin yanı sıra diğer bazı proje kalemlerinde de ilk sıralarda yer almıştır. Bunun yanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan girişimcilik ve yenilikçilik indeksine göre 16. sırada yer aldı. Bu başarıda rektörlüğümüzdeki birimlerimizin yönlendirme ve desteği yanı sıra asıl başarı akademisyenlerindir. Bu başarıların devamı için rektörlük olarak desteklerimiz sürecek.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum