İbicioğlu, “Ya Satın Alın, Ya Da Çıkın”

SDÜ Yönetimi TED'in bulunduğu arazi için, 'ya satın alın, ya da çıkın' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2013 01:13
İbicioğlu, “Ya Satın Alın, Ya Da Çıkın”

SDÜ bünyesinde Isparta’ya diş hekimliği fakültesi ve tedavi kliğini kazanrdırmak amacıyla Sümerbank tarafından eğitim amaçlı kullanılmak şartıyla üniversiteye tahsis edilen 8400 m2’lik kamu arsasının yıllar sonra satışı gündeme geldi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun, senato desteğini aldıktan sonra TED Isparta Koleji işletmeci şirketi ETTAŞ’a üniversiteye ait arsanın boşaltılmasını ya da satın alınmasını istediği öğrenildi. SDÜ’nün 8400 m2’lik arsa için istediği bedeli yüksek gören TED Yönetiminin yeni eğitim kompleksi için yer arayışına girdiği bildirildi.

EĞİTİM AMAÇLI TAHSİS EDİLMİŞTİ
Üzerinde Isparta eğitimine büyük katkı sağlayan TED Isparta Koleji’nin kurulduğu 8400 m2’lik kamu arsasının üniversiteye geçişi yıllar öncesine dayanıyor. SDÜ bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurmak ve Isparta halkına diş tedavisi veren bir kliniğin hizmete açılması amacıyla Sümerbank AŞ.’ye ait kamu arsası 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in girişimiyle üniversiteye devredilmişti. Sümerbank arsasının üniversiteye tahsisinden sonra bu alan üzerinden Diş Hekimliği Fakültesi kurulmuş ve uzun süre hem eğitim hem de sağlık hizmetleri için kullanılmıştı.

DİŞ HEKİMLİĞİ KAMPÜS İÇERİSİNE TAŞINDI
Diş Hekimliği Fakültesi’nin kampüs içerisine taşınmasından sonra boşalan Sümerbank’a ait arsa ve mevcut binaların nasıl değerlendirileceği müzareke edilirken Türk Eğitim Derneği kolejlerinden birisinin açılması fikri üzerinde karar kılındı. SDÜ Yönetimi, mevcut hocaların ısrarlı talebi ve yeni hocalar kazandırmak amacıyla Yükseköğrenim Vakfı ile işbirliğinde TED Isprata Koleji’ni bir SDÜ projesi olarak hayata geçirdi. Şui an ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimi veren TED Koleji, Türkiye’nin en başarılı TED kolejleri arasında yer alıyor.

TED’İ KURDUKTAN SONRA 50 HOCA SDÜ’YE GELDİ
TED Isparta Koleji’nin kuruluşulan öncülük eden dönemin Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Akdeniz muhabirinin sorularını yanıtladı. TED Koleji’nin kuruluş amacını anlatan Prof. Dr. Çakmakçı, “Üniversitemizde görev yapan hocalarımız çocuklarını TED Koleji’nde okutmak istiyordu. İsteklerinde haklılardı. Isparta’yı yaşanabilir bir kent yapmak amacımızda. Bu doğrultuda Yükseköğrenim Vakfı bünyesinden Ettaş Ltd. Şti. oluşturuldu. Üniversitemiz ve YÖV’ün işbirliğinde bu kolejin kuruluşunu sağladık. Zamanla Isparta’da rekabet oluştu. Bu rekabet nedeniyle bugünler yaşanıyor. TED Koleji birilerini rahatsız etmiş olmalı. TED, Isparta için çok önemli. Benim dönemimde ‘Isparta’da TED var diye’ en az 50 hoca SDÜ’ye geldi. Ancak daha sonra SDÜ yönetimi ile TED arasında ilişkiler gevşedi. Bu sefer de Isparta halkı TED’e sahip çıktı. Üniversite hocalarının çocuklarının yanı sıra Isparta halkının çocukları da orada okumaya başladı. Bu çok güzel bir durum. Bizim için önemli olan halktır. Halkın geleceğinin iyi inşa edilmesi çok önemlidir. TED, Isparta’da eğitimi ciddi bir seviyeye getirmiştir” diye konuştu.

TED, KOMPLEKS İÇİN YER ARIYOR
TED Isparta Koleji İşletmeci şirket Ettaş’ın yeni eğitim kompleksi için yer arayışlarını sürdürdüğü bildirildi. ETTAŞ’ın yeni eğitim kompleksi için en az 30 dönüm yer aradığı ve bu yatırımı 2 yılda tamamlamayı hedeflediği öğrenildi. ETTAŞ’ın SDÜ’nün boşaltılmasını ya da satın alınmasını istediği mevcut eğitim kompleksine 2 yıl önce 2 milyon TL’lik yatırım yapmıştı. Şu an TED Koleji’nda 500’e yakın öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum