İbicioğlu:Halktan Kopuk Üniversite Düşünülemez

Süleyman Demirel Üniversitesinin, halkın üniversitesi olması için elinden gelen çabayı gösteren Rektör İbicioğlu, önceki gün ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2011 11:19
İbicioğlu:Halktan Kopuk Üniversite Düşünülemez

Süleyman Demirel Üniversitesinin, halkın üniversitesi olması için elinden gelen çabayı gösteren Rektör İbicioğlu, önceki gün ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile buluştu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Hasan İbicioğlu sabah kahvaltısında Isparta ilçeleri kaymakam ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Meslek Yüksek Okullarının genel sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Toplantı sonunda Meslek Yüksek Okullarının öğrenciler açısından daha cazip hale getirilmesi, ülke çapında tanıtımının yapılabilmesi açısından her türlü ulusal basın ve yayın organlarının kullanılması gerektiği ön plana çıkarıldı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, MYO’lara gerekli desteğin verileceğini belirtti. SDÜ rektörü ayrıca devletin üniversitelere ve dolaylı olarak yerel çevreye aktardığı imkanların yerel halka ve yüksek öğrenimin temel figürü olan öğrencilere en etkin şekilde yansıtılabilmesi gerektiği üzerinde durdu. Bunun sağlanabilmesi için de bu konuda ilçe yöneticilerinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini, bunun yanında yalnızca MYO’ların kontenjanlarının arttırılmasının yeterli olmadığını, aynı zamanda MYO’ların bulunduğu tüm ilçelerde öğrencinin sosyal, kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasının öğrenci tercihine paralel olduğunu da ifade etti.

Toplantıda ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları SDÜ Rektörünün MYO’lara yönelik yaklaşımlarından oldukça memnun olduklarını dikle getirdiler. Sütçüler Kaymakamı ve Belediye Başkanı bölgenin özellikleriyle uyumlu olarak Sütçüler’de endemik bitki türleri ve eko-turizme yönelik bölümlerin açılmasını talep ettiler. Uluborlu Kaymakamı ve Belediye Başkanı da MYO çevresinde ciddi bir imar düzenleme çalışmasının ve ek binaların yapıldığını belirtti.

Atabey ilçesi yerel yöneticileri de Atabey’in temel sorununun bölümlerdeki öğrenci sayılarının düştüğünü ve öğrencilerin Atabey’de konaklamadığını, Yenişarbademli Kaymakamı ve yöneticileri ilçede 200 yataklı yurt imkânının olduğunu, ilçe için Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünün kurulmasının çok önemli olacağını, Aksu ilçesi yöneticileri ise ilçe de sosyal imkanların yetersiz olduğunu, Aksu MYO’nun Su Ürünleri, Çevre Koruma Teknolojileri, Bitkisel ve Hayvansal Üretim olmak üzere üç bölümle hizmet verdiğini dile getirdiler. Aksu Kaymakamı da bu bölümlere ek olarak MYO’da Halkla İlişkiler, Bankacılık, Lojistik, İşçi Sağlığı ve Güvenliği, Yerel Yönetimler bölümlerinin açılabileceğini belirtti. Gönen Kaymakamı ve Belediye Başkanı açılması planlanan Eğitim Fakültesi ile ilgili sıkıntılarını, Senirkent kaymakam ve belediye başkanları ise SDÜ Rektörüne ilçede barınma probleminin olmadığını, MYO’nu halkın benimsediğini belirtti. Yalvaç Kaymakam ve Belediye Başkanı ise Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler MYO’nun açılışının yapılması ve akademik alt yapının bir an önce hazırlanması gerektiğini ifade ettiler.

Toplantı sonunda halktan kopuk bir üniversitenin düşünülemeyeceğini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, toplantının bir sinerji doğurduğunu, birlik ve beraberlik ruhunu artırdığını ifade etti. Yine toplantı sonucunda bölgeye öğrenci akışını sağlamak için Süleyman Demirel Üniversitesi Fakültelerinin ve MYO’larının tanıtımının ulusal ve uluslararası ölçekte yapılması fikri üzerinde görüş birliği sağlandı. Son olarak bu bağlamda rektör İbicioğlu, meslek yüksek okullarının daha cazip hale getirilmesi için ilçeler genelinde ortaklaşa finanse edilecek bir “Güç Birliği Platformu”nun oluşturulması önerisi getirdi ve bu öneri tüm katılımcılar tarafından büyük bir ittifakla olumlu karşılandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.