İbicioğlundan Kamu-Sen'i Ziyaret

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban başkanlığındaki Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkan ve temsilcileri ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 16:15
İbicioğlundan Kamu-Sen'i Ziyaret

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban başkanlığındaki Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkan ve temsilcileri,  Türk Eğitim-Sen ve Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile adı geçen sendikaların SDÜ temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyet, SDÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU'nu makamında ziyaret etti.

Türkiye Kamu-Sen’in SDÜ ile aynı yıl 1992 yılında kurulduğunu belirten il temsilcisi Ali Balaban, “Türkiye Kamu- Sen on iki iş kolunda yapılanmış bir konfederasyondur. Üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarını ararken ülke gündemi ve çalışanların sorunlarıyla ilgili yetkililere her alanda çözüm öneriyle birlikte taleplerimizi iletiyoruz.

Türkiye Kamu-Sen “İlkemiz, önce ülkemiz” düşüncesiyle hareket eden; ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğunu savunan, milli ve manevi değerlere bağlı bir sendikadır. SDÜ’de de Eğitim ve Sağlık iş kollarında yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen ve Türk Sağlık-Sen Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalardır.

2005 yılından bu yana Süleyman Demirel Üniversitesinde Kurum İdari Kurulunda SDÜ çalışanlarının sorunlarına çözümler üretmekteyiz. Türkiye Kamu-Sen olarak, başta promosyonlar olmak üzere üyelerimizin her konuda hak ve menfaatlerinin kurum idare kururlunda görüşülmesini sağladık. Üniversite yönetimi ile iyi ilişkiler içerisinde Türkiye’deki üniversiteler içinde ilklere imza atarak bu günlere geldik. Bundan sonra da bu iyi ilişkilerin sürdürülmesini arzu ediyoruz. Nisan ayında yapılacak olan Kurum İdari Kurulunda sizi başkan olarak görmek istiyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan İbcioğlu da, yaptığı konuşmada: “Sivil toplum örgütleri ve sendikaların modern hayatın vazgeçilmezlerinden olduğunu dile getirerek insanların ve belirli kesimlerin örgütlenmeleri ve haklarını aramaları, sosyal sorumluluk ortak paydasında problemlere çözüm üretmeleri konusunda Türkiye Kamu-Sen’in önemli bir boşluğu doldurduğunu” ifade etti.

İbicioğlu, sendikaların sanayi devriminden sonra ortaya çıktığını belirterek şunları kaydetti: “Sanayi toplumlarında egosantrik bir yapı meydana geldiği için bir takım çatışmalar ortaya çıkmıştır. Bizim kültürümüzde işçi ile patron birbirinin rakibi değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin alt birimlerini oluşturan taraflar olarak hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz, ülkemizin refahı, insanlarımızın mutluluğu, devletimizin modern dünyada hak ettiği güçlü yeri tekrar alabilmesi, sesimizin daha da gür çıkması açısından faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetleri yürütürken sivil toplum örgütlerini, sendikaları, çözüm ortağı ve vazgeçilmezler olarak görüyorum.” dedi. Çok samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.