IGC’de Mustafa Baş Güven Tazeledi

Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin Soner Toros Basın Merkezi’nde yapılan kongresinde mevcut başkan Mustafa Baş üyelerin oyları ile yeniden başkanlığa seçildi.

Yayınlanma:
IGC’de Mustafa Baş Güven Tazeledi

Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin Soner Toros Basın Merkezi’nde yapılan kongresinde mevcut başkan Mustafa Baş üyelerin oyları ile yeniden başkanlığa seçildi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurul toplantısı Soner Toros Basın Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ispartalı Basın mensupları ilk kez kendi kongrelerini kendilerine ait bir mekanda yapmanın mutluluğunu yaşarken, tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Mustafa Baş yeniden göreve getirildi.

DİVAN BAŞKANLIĞINI TARKAN ÇETİN YAPTI

Isparta Gazeteciler Cemiyeti’nin kongresinde Divan Başkanlığını eski Başkanlardan Tarkan Çetin yaptı.

Çetin, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada Isparta Gazeteciler Cemiyetinin kendisine ait bir mekana kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Burayı Basına kazandıran Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e ve Cemiyet Başkanımız Mustafa Baş’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Güzel bir yer oldu, parkımızı da değerlendirdiğimiz takdirde cemiyetimize önemli bir gelir sağlanmış olur” dedi.

Daha sonra Yönetim Kurulu Faaliyet raporu Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş tarafından okundu.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN HAK VE MENFAATLERİNİN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞTIK”

Baş, yönetim kurulu faaliyet raporunda şu görüşlere yer verdi: Sayın Divan, değerli meslektaşlarımız, 19 Mart 2021 tarihinde pandemi koşullarında gerçekleştirdiğimiz kongre ile göreve gelen yönetimimiz aradan geçen 3 yıllık süre zarfında özverili çalışmalar sergileyerek meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerinin korunması noktasında da büyük çaba sarfetmiştir.

Üç yıllık faaliyetlerimizden kısaca bahsetmek gerekirse, mesleğimiz açısından önemli günlerden olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirilmiş, kahvaltı etkinlikleri düzenlenmiş, Cemiyetimizin kendisine ait bir mekanı olmaması nedeniyle cemiyetimize yapılan ziyaretler başkanın kendi ofisine yapılmıştır. Yönetim Kurulu olarak zaman zaman toplanılarak önemli kararlar alınmış, önemli günlere ilişkin basın açıklamaları yapılmıştır.

Bu dönem zarfında genç yaşta kaybettiğimiz mesleğimizin unutulmazları olan Soner Toros ve Ramazan Acar başta olmak üzere ebediyete intikal eden meslek büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmiş, mevlid programları düzenlenmiş, helva ikramları yapılmış, aşure ayında meslektaşlarımıza aşure ikramları yapılmış, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bayan gazetecilerimize karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edilerek onların bu günlerinde yanında olunmuştur.

Hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin tüm meslektaşlarımıza eşit ve adil ölçüde yaklaşım sergilenmiş, gerek yazılı basında gerekse internet medyasındaki meslektaşlarımıza çeşitli maddi kaynaklar yaratılmış, zor günlerinde yanında olunmuştur. Gazete ve internet sitelerine daha fazla gelir kaynağı yaratılması açısından kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapılmış ve küçümsenmeyecek ölçüde gelir imkan yaratılmıştır. Mesleki sorunlarımızın ilgililere iletilmesi noktasında gerek İstanbul gerekse Antalya’ya Basın İlan Kurumu Müdürlüklerine ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca cemiyetimizin kahvaltı, hediye, karanfil, aşure ve helva ikramı vb. masraflar tamamen yönetim tarafından karşılanmıştır. Çünkü cemiyetimizin herhangi bir geliri olmadığı için masrafları yönetim olarak karşılamak durumunda kaldık, helali hoş olsun.

Değerli meslektaşlarımız, 3 yıllık dönemimizin en önemli icraatı ise geçtiğimiz günlerde Cemiyetimize kazandırmış olduğumuz Soner Toros Basın Merkezi olmuştur. Kurulduğu 1978 yılından bu yana kendisine ait bir mekanı olmayan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in vermiş olduğu sözü yerine getirmesiyle kendisine ait bir mekana kavuşmuştur. Şuanda bulunduğumuz Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezimiz tüm meslektaşlarımızın bir yuvası olmuştur artık. Bundan böyle sık sık burada toplanacağız, sohbet edeceğiz, etkinlikleri burada yapacağız. Bu merkezimizin tüm meslektaşlarımıza tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ayrıca bugün Cemiyetimiz adına Mesleğimizin duayenlerine bir vefa örneği olarak şükran plaketleri takdim edeceğiz. Mesleğimizin Duayenleri Tanju Boylu, Hasan Özbek, Hilmi Özdemir, Nasuh Özkan, Abdullah Sinan, Hakan Yaman ve Tarkan Çetin’e huzurlarınızda şükran plaketleri takdim edeceğiz. Bu geleneğimizi bundan sonra inşallah devam ettireceğiz.

Değerli arkadaşlar, 3 yıllık faaliyetlerimizi dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık, unuttuğumuz ve buraya yazmadığımız birçok faaliyetlerimizin de olduğu bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle Yönetim Kurulu adına destekleriniz için hepinize en içten teşekkürlerimizi sunarken, yeni seçilecek yönetimin de hayırlı olmasını temenni ediyoruz. “

Daha sonra Denetim Kurulu raporu da Ruzin Azerhan tarafından okundu. Denetim Kurulu raporunda, tüm defter ve kayıtların kanun ve tüzüklere uygun şekilde tutulduğu belirtildi. Daha sonra oylamaya sunulan Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ibra edildi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Kongrede daha sonra seçimlere geçildi ve tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Mustafa Baş başkanlığında yeni yönetim kurulu üyelerin oylarıyla göreve seçildi. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Mustafa Baş, İsmail Altunbaş, Ali Çevikbaş, Hakan Yaman, Mustafa Savlu, Ruzin Azerhan ve Selçuk Öçal.

Denetim Kurulu: Tayfun Yılmaz, Kübra Kevser Karataş ve Levent Doğan.

Üst Kurul Delegesi: Abdullah Sinan, Nasuh Özkan, Nurettin Arkan ve Mustafa Baş.

Kongre sonunda mesleğin duayenlerine Isparta Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunun 46. Yılı anısına şükran plaketleri takdim edildi. Kongre toplu fotoğraf çekimi ile yemek ikramı ile sona erdi.

igcde-mustafa-bas-guven-tazeledi.jpg


Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.