İhaleye Çıkıyor

İhaleye Çıkıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2015 13:50
İhaleye Çıkıyor

Isparta için büyük önem arz eden Darıderesi 2 Göleti için Mayıs ayında ihaleye çıkılacağı öğrenildi. Darıderesi 2’nin de faaliyete geçmesiyle birlikte artık Eğirdir Gölü’nden su alınmayacak.

Darıderesi 1 Göleti’nin Isparta’ya kazandırılmasıyla suda büyük bir konfor yakalayan Isparta şimdi de Darıderesi 2’nin heyecanını yaşıyor. Bilindiği üzere Isparta içme suyu kaynağı olarak Eğirdir Gölü’nü kullanıyordu. Uzmanlar Eğirdir Gölü suyu için kritik uyarılar yapıp suyun temizliği konusunda dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunuyordu. Darıderesi 1 Göleti’nin hayata geçirilmesiyle Eğirdir Gölü’nden çekilen su oldukça azaltılmıştı. Şimdi ise Ispartalı Darıderesi 2 Göleti’yle memba kalitesinde su içmenin konforunu yakalayacak.

BAKAN EROĞLU AÇIKLAMIŞTI
Öte yandan partisinin 5. Olağan İl Kongresine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2015’i Isparta için hamle yılı ilan ettiklerini açıklamaştı. Eroğlu, ‘’Ben bu bölgenin evladıyım ve buraya vefa borcumuz var. Her gelişte bir müjde veriyorum Şimdi de Darıderesi 2 müjdesini veriyorum. Talimatı verdim. Bu yıl içinde ihale edilip, temeli atılsın istiyorum. Artık memba suyu içecek Ispartalı. Hem de maliyetsiz’’ demişti.

MAYIS’TA İHALEYE ÇIKIYOR
Hem sağlık hem de maliyet açısından Isparta için büyük önem araz eden Darıderesi 2 Göleti için Mayıs ayında ihaleye çıkılacağı öğrenildi. Eğer Darıderesi 2 Göleti ilimize kazandırılırsa Ispartalı suyu daha az maliyetle hatta maliyetsiz tüketebilir.

DARIDERESİ 3-4 YAPILMALI
Bu arada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Darıderesi 2 Göleti’nin gerekliliğini her fırsatta dile getirmiş hatta 3 ve 4’ün yapılması teklifinde bulunmuştu. Günaydın bu teklifi Isparta nüfusunun sürekli artması ve gelecek 50 yılı düşünerek söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum