İhracaatı En Karlı Yatırım

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD) üyelerine sunum yapan SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Çetinkaya, “Su Ürünleri girişimleri ve ihracatı en karlı yatırımlardır” dedi.

Yayınlanma:
İhracaatı En Karlı Yatırım

ISİAD Genel Merkezindeki toplantının konuğu olan Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Çetinkaya üyeleri yönelik bir sunum yaptı.

Prof.Dr.Osman Çetinkaya yaptığı su ürünleri sektörü sunumunda su ürünleri sektörünün ciddi karlı bir yatırım alanı olduğunu ve hayatın kaynağı suyun ve içindeki canlı üretimlerinin girişimlere önmeli kazançlar sağladığı ifade etti.

Göller Bölgesi , Isparta ve Türkiye’nin su ürünleri potansiyelini de anlatan Prof.Dr.Çetinkaya, inanılma fırsatların yatırım beklediğini ülkenin alabalık üretiminin yüzde 12’sinin Isparta’dan yapıldığı ve bunun ihracatla daha da gelişebileceğini söyledi.

ISİAD’ın SDÜ Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerine yönelik verdiği karşılıksız aylık burs desteği için de teşekkür eden Dekan Prof.Dr.Osman Çetinkaya fakültenin Türkiye’nin önde gelen köklü fakültelerinden olduğunu belirterek kurulduğu günden buyana 1.400’e yakın mezun vererek sektöre işe yerleştirdiğini, mezunlarının istihdam problemi olmadığını sözlerine ekledi.

ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Dekan Prof.Dr.Çetinkaya'ya teşekkür ederek, tüm işadamlarını kahvaltılı toplantılara davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.