İhracatı Destekleme Ofisi Uzmanları Sahaya İniyor

İhracatı Destekleme Ofisi Uzmanları Sahaya İniyor

Yayınlanma:
İhracatı Destekleme Ofisi Uzmanları Sahaya İniyor

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde kurulan Teknoloji Transfer Ofisi ve İhracatı Destekleme Ofisi uzmanları, firmalara yerinde ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermek üzere sahaya çıkıyor.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi bir araya gelerek planlanan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

ITSO Meclis Başkanı Akif Aslan, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği toplantıda konuşan Başkan Metin Çelik, “Bugün, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, iş dünyamızın önemli bir ihtiyacını karşılamak üzere, Süleyman Demirel Üniversitesi ile bir iş birliği protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu protokol kapsamında, odamız üyesi olan firmalarımıza dış ticaret süreçleri konusunda önemli bir destek sağlanacak olup, bu hizmetler Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Teknoloji Transfer Ofisi ve geçen yıl hizmete almış olduğumuz ihracatı destekleme ofisimiz ile birlikte ücretsiz olarak sunulacaktır.” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

İş dünyasının büyümesi ve sürdürülebilirliği açısından dış ticaretin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Çelik, “Bu nedenle, üye firmalarımızın dış ticaret konusundaki yetkinliklerini artırmak, uluslararası pazarlarda daha etkin ve rekabetçi olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, bölge ekonomisine önemli katkılar sunacaktır.” diye konuştu.

Başkan Çelik, yapılacak çalışma neticesinde Isparta’nın ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Odamız bünyesinde bulunan İhracatı Destekleme Ofisi uzmanları ve Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı Teknoloji Transfer Ofisi uzman kadroları tarafından sunulacak ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri, firmalarımızın dış ticaret süreçlerini daha iyi anlamalarına ve yönetmelerine yardımcı olacaktır. Bu kapsamda üye firmalarımız uluslararası pazarlarda daha sağlam adımlar atabileceklerdir.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK yakın zamanda firmalarımıza “Önümüzdeki dönemde iç talep yavaşlayacak mutlaka dış pazar arayışına girsinler.” uyarısında bulunmuştur. Bu kapsamda Isparta Ticaret ve Sanayi Odası kendisini sorumlu görmektedir. Yerinde danışmanlık mottosuyla başlattığımız çalışmanın bölgemizde ilk olması gururunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle, yarından itibaren anket çalışmalarına başlayarak ihracat eğitimi almak isteyen üye firmalarımızı tespit ederek eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ediyoruz. İhracatı Destekleme Ofisi ve Teknoloji Transfer Ofisi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğinin, Isparta iş dünyasına ve ekonomisine büyük katkılar sağlamasını diliyor, tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

PROF. DR. TERZİ: ITSO İLE İYİ BİR SİNERJİ YARATTIK

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi de ilimizdeki girişimci sayısını artırmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi, “Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla ilimizdeki girişimci sayısını artırmak, potansiyellerini ortaya çıkarmak ve bununla beraber dış ticaret konusunda ilerleyebilmelerini sağlamak amacıyla danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunacağız. Bu genel sunumlar sonrasında ihtiyaç duyanlara birebir özel hizmetler de sunmayı planlıyoruz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile güzel bir sinerji yarattık, işbirliğimizin artarak devam etmesini umuyoruz. Bu bağlamda hem başkanımıza hem de yönetimine ayrıca teşekkür ederiz.”

Konuşmaların ardından yapılacak olan çalışmalar üzerinee istişarelerde bulunuldu.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.