İhracatta Tarımın Payı Arttı

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2013 yılındaki 234 milyon dolarlık ihracatımızın yüzde 26’sını tarım ürünlerinin oluşturduğunu bildirdi.

Yayınlanma:
İhracatta Tarımın Payı Arttı

Başdeğirmen, “Komşu ülkelerdeki karışıklığa rağmen 2014’ün ilk 10 ayında yurtdışında yüzde 26 olan payımız, yüzde 29’a çıktı” dedi.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Şükrü Başdeğirmen, Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninde önemli bilgiler verdi. Tarım alanında Isparta’nın en büyük şansını yüzde 70 oranında sulanabilir arazisinin bulunması olarak gösteren Başdeğirmen, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda Isparta’nın da çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

2023 hedeflerinin 3 ana hedefleri hakkında bilgi veren Başdeğirmen, “Birincisi milli gelirimizin bugünkü 10 bin dolardan 20 bin dolarlara çıkması. İkinci hedefi bugün dünyada ekonomisinin ilk 10’lara girmesini sağlayabilmek. Üçüncüsü de bugünkü ihracat rakamlarımızı 152 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkarabilmek. Bu hedefin yanında Isparta’nın da hedefleri var. Bizim hedefimizde 234 milyon dolar olan ihracatımızı 500 milyon dolara çıkarabilmek.

KOMŞU ÜLKELERDEKİ KARIŞIKLIĞA RAĞMEN TARIM İHRACATINDA ARTIŞ VAR

2013 yılında 234 milyon doların yüzde 26’sı tarım ürünlerinden yapılmış. Ama komşu ülkelerdeki sıkıntılar bizim ihracatımızı etkiliyor. Buna rağmen 2014’ün ilk 10’da yurtdışındaki payımız yüzde 26’dan yüzde 29’a çıkmış durumda. Bu da bizim daha modern ve daha gelişmiş makinelerle çalışmalar yapmamızdan kaynaklanıyor. İnşallah ülkemiz tarımla dünyada daha ileriye gidecektir. Bu alanda Ispartamız da önemli gelişmeler sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.