İlçeler, Merkezi Solladı(!)

İlçeler, Merkezi Solladı(!)

Yayınlanma:
İlçeler, Merkezi Solladı(!)

Isparta’nın hemen hemen tüm ilçelerinde TOKİ tarafından gerek, alt gelir grubuna gerekse emeklilere yönelik yüzlerce konut yapılırken, Isparta merkezde ise 2007 yılında yapılan konutlardan başka konut yapılamadı. 

2007 yılında dönemin Belediye Başkanı Balaman tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Isparta’ya gelen TOKİ, Aliköy mevkiine konut inşaatlarına başlayarak toplam 432 konutu 2009 yılında tamamlayıp 9 Ocak 2009 tarihinde hak sahiplerine teslim etti. Ardından Çünür Mahallesinde konut inşaatlarına başlayan TOKİ, 732 konutu tamamlayarak çekilen kur’a sonucu 19 Ocak 2009 tarihinde sahiplerine teslim etti. Her iki mevkiide de yapılan konutlar alt gelir grubuna göre inşaa edildi ve Isparta merkezde toplamda bin 164 konut hak sahiplerine verildi. Konut sahibi olan aileler teslim tarihinden itibaren her ay 280 ila 390 lira arasında değişen miktarlarda ödemeler yaparak kira öder gibi ev sahibi oldular. 

10 YILDIR TOKİ ISPARTA’DA YOK!

Belediye’de yönetimin değişmesi ile birlikte TOKİ’nin Isparta’da yaptığı konut inşaatı çalışmaları da durdu. Yaklaşık 10 yıldır Isparta’da ucuz konut üretilemiyor ve fakir vatandaşların ev sahibi olması da artarak güçleşiyor. 

İLÇELER MERKEZİ SOLLADI

Öte yandan, Isparta’ya bağlı ilçelerde ise TOKİ yüzlerce konut üretmeye devam ediyor. Hali hazırda 12 ilçenin 10’unda TOKİ konutları yapılıyor. 

ATABEY’D 380 KONUT 

Örneğin, Isparta’ya en yakın ilçelerden birisi olan Atabey'de TOKİ sevinci yaşanıyor.  380 konut için 30 Kasım'da ihaleye çıktı. Belediye Başkanı Atasoy, 2018 sonuna kadar kamu ve özel sektör eliyle ilçeye 600 yeni konut yapılacağını söyledi.

KEÇİBORLU’YA 638 KONUT 

Keçiborlu ilçesi ise TOKİ konusunda bir adım önde. Zira, bu ilçede 2014 yılında başlayan TOKİ konut çalışmaları ile 157 konut yapılarak 2015 yılında bitirilerek hak sahiplerine teslim edildi. Şimdi ise, 481 konut için çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, projenin ihalesinin geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapıldığını ve konutların bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi. 

SÜTÇÜLER’E 232 KONUT 

Sütçüler ilçesinde ise konut çalışmaları 2008 yılında başladı ve yapılan inşaat çalışmaları neticesinde bu ilçeye ilk etapta 232 adet konut, 1 adet ticaret merkezi ve cami kazandırıldı. Bunun yanı sıra, Uluborlu başta olmak üzere diğer ilçelerde de TOKİ konutları yapımı tüm hızıyla devam ediyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.