İlim Şehrine Temizlik Yakışır

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce işletilen Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki yenileme çalışmaları tamamlandı.

Yayınlanma:
İlim Şehrine Temizlik Yakışır

Tesisin tanıtım töreni Başkan Yusuf Ziya Günaydın ve Vali Memduh Oğuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Atık Su Arıtma Tesisleri’nde yapılan yenileme çalışmaları sonucu tesise SCADA sistemi kurulurken, Uzaktan İzleme Sistemi de yapıldı.

A’DAN Z’YE YAPTIK
Isparta Valisi Memduh Oğuz, SDÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Ayyıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Süleyman Tüyer, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve çok sayıda vatandaşın bulunduğu tesisin tanıtım töreninde konuşma yapan Yusuf Ziya Günaydın tesisi yeniden yaptıklarını belirtti.

Başkan Günaydın; “Çok önemli bir çevre konusunu çözdük. 2000 yılında açılışını yapmıştık. 26 bin mark’a mal olmuştur. Hibe olarak yapılmıştı bizden önceki dönemde de çalışma başlamıştı. Biz A’dan Z’ye yaptık.

O dönem Alman Heyeti hayran kalmıştı buradaki alt yapıya. Kısa zamanda süper çalışan bir tesis kurduk. 2004 yılında belediye başkanı görevimden uzaklaşmıştım. Bizden önceki dönemde bu tesisin teknik adamlarını başka yerlere aldı. Marangozu ana kumandaya oturtmuştur. Pervole yapmada bir numara ama o tesisi bilmiyor. Alman Mühendis geliyor buraya tesadüfen buraları pislik seli alıyor. Tesis harap hale dönüşüyor. Benim eski belediye başkanlığımdan sonra bu tesis 1 gün çalışmamış.

Yeniden göreve geldik baktık buradaki kapasite %50’ye düşmüş. 8- 10 Milyar maliyet var. Zaten her tarafımız icralık hemen ekibimizi kurduk, burayı adeta yeniden yaptık. Ama ne yaparsak yapalım %50 kapasite ile çalışıyoruz. Yıllardır bunun için uğraşıyoruz. Çevre İl Müdürlüğü buraya ağır cezalar kesti. 126 bin TL ceza var” açıklamalarında bulundu.

Sıvı Arıtma Tesisinin tanıtımını yapan Günaydın; “Tamamen yenilediğimiz bu tesisimiz örnek teşkil edecek bir düzeydedir. Mekanik Arıtma ızgaraları değişti. Kum tutucu sistem değişti. Terfi istasyon pompalarına ilaveler yapıldı. Ön çökertme havuzları yenilendi. Yakın zamanda bu sudan çay kaynatacağız diye düşünüyorum” dedi.

İLİM ŞEHRİNE TEMİZLİK YAKIŞIR
Vali Memduh Oğuz da yaptığı konuşmada İlim Şehri Isparta vurgusu yaparak, “İlim şehri Isparta’ya temizlik yakışır. Çevre İl Müdürlüğü aldığı numunelerden olumlu sonuç çıkıyor. Allah ibadetin sürekliliğini sever. Bu çalışmalarda devam etsin isteriz” ifadelerini kullandı.
Vali Oğuz, diğer illerde görev yaptığı dönemde çevreye verdiği öneme de vurgu yaparak konuşmasını noktaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum