İnönü'yü Unutmadılar

Isparta Ulusal Güç Birliği Platformu ölümünün 39. yılında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü andı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2012 16:39
İnönü'yü Unutmadılar

Ulusal Güç Birliği Platformu tarafından 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 39'uncu yıl dönümü dolayısıyla hükümet meydanında tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Kaymak Kapı Meydanı'nda platform adına basın açıklamasını okuyan Tahsin Zeynel, yaşamını ülkesi ve milleti için mücadelelerle geçiren asker, devlet ve siyaset adamı İnönü'yü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

İnönü'nün Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük rol oynadığını ifade eden Zeynel, İnönü'nün Türkiye'nin bağımsız bir devlet olmasını sağlayan Lozan Antlaşması'nı yönettiğini ve imzaladığını anlattı.

Atatürk'ün ölümünden sonra İnönü'nün CHP'nin uzun yıllar genel başkanlığını yaptığını hatırlatan Zeynel, İnönü döneminde çok partili demokratik hayata geçildiğini, 1961 Anayasası'nın yapılmasından sonra da İnönü'nün kuvvetler ayrılığı ilkesine özenle uyduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum