İnsanlık Öldü Mü?

Ekonomik ve sağlık sorunları yaşayan Şibilli ailesinin dramı yürek dağlıyor. Kira parasını ödeyemeyen aile, kapı dışarı edildi. 1 haftadır sokakta yaşıyorlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2014 14:16
İnsanlık Öldü Mü?

8 yıldır Keçeci Mahallesi 2301 Sokak’ta yaşayan Ziya ve Zübeyde Şibilli çifti, hiç beklemedikleri bir anda oturdukları evden kapı dışarı edildiler. Kira ücretini ödeyemedikleri için evden çıkartıldıklarını ileri süren aile, şimdi sokakta yaşıyor.

BİRİSİ TEK BÖBREKLE YAŞIYOR DİĞERİ AYAĞINDAN ENGELLİ

Evden atıldıktan sonra eşyaları ile birlikte çıktıkları evin önündeki alana yerleşen aile, bir yandan da engellerle boşuyor. Tek böbrekle hayat mücadelesini sürdüren Ziya Şibilli, hem kalacak bir yuva arıyor hem de ayağından engelli olan eşi Zübeyde Şibilli’ye destek oluyor. Bugüne kadar mahalle halkı ve hayırseverlerin destekleriyle ayakta duran aile, bundan sonra da başlarını sokacak bir yuva arıyor.

BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ DERKEN KAPI DIŞARI EDİLDİK

Akdeniz Muhabirine başına gelenleri anlatan Ziya Şibilli, kirayı ödeyemedikleri gerekçesiyle ev sahiplerinin mahkeme kararıyla evi boşalttırdığını ileri sürerek, Ramazan ayında sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Şibili, “Mübarek Ramazan ayında başımıza böyle bir olay geldi. 8 yıldır bu evde duruyoruz. Mahalle halkının ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yaşamımızı sürdürüyoruz. Aylık 150 TL oturuyoruz. Toplasanız borcumuz 1500 TL çıkar. Ödeyeceğiz derken kapı dışarı edildik” dedi.

KİMSE BİZE EV VERMİYOR

Daha öncede böyle bir durumun olduğunu Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın imdatlarına yetiştiğini ifade eden Şibili, Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi’nin de kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Şibili, “Şimdi Ramazan ayında dışarıda kaldık. Kimsemiz yok. Kimse bize ev vermiyor. Çok zor durumdayız. Eşyalarımızla birlikte kapı dışarı atıldık. Ne olurdu biraz sabretselerdi! Birimizin böbreği yok diğerimiz ayağından engelli. 1 haftadır sokakta yatıyoruz. Bir omuz istiyoruz” şeklinde konuştu.

DUYUN SESİMİZİ

Şibili, Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve hayırsever vatandaşlara seslenerek, yardım elinin uzanmasını, kendilerine bir ev bulunmasını istedi.

Şibili ailesine yardımcı olmak için 0542 714 46 38 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum