İş Birliği Protokolü İmzalandı

Memur-Sen ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) arasında, sendika üyelerinin SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezindeki kurslara indirimli katılmasını öngören protokol için, imza töreni düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2014 16:03
İş Birliği Protokolü İmzalandı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, Türklerin, Kürtler ve Araplar ile birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman dünyaya hükmettiğini belirterek, "Bundan dolayı da bu birlikteliğin ortadan kaldırılması için önce Kürt kardeşlerimizle bizleri birbirimize düşürmeye çalıştılar" dedi.

Törende konuşan Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Bayraktutar, konfederasyon olarak Türkiye'de ortak akıl kullanarak demokratikleşme ve sivilleşme noktasında önemli adımlar attığını kaydetti.

Türkiye'nin demokratikleşme noktasında en büyük sigortasının Memur-Sen olduğunu savunan Bayraktutar, ülkenin vesayetten kurtulması, özgür düşünceye kavuşması, inanç özgürlüğü açısından konfederasyon olarak verdikleri mücadeleye işaret etti.

Türkiye'de artık Anadolu insanının ve düşüncesinin tecelli ettiğini belirten Bayraktutar, şöyle konuştu: "Memur-Sen, Anadolu'da yaşayan tüm halkların hep beraber, özgürlük içinde, insanca yaşaması, onun özgürlüğüne gem vuracaklara karşı birlikte karşı durmayı amaçlamaktadır. Dünya artık şunu çok iyi biliyor: Türkler, Kürtler ve Araplar ile birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman dünyaya hükmetmiştir. Bundan dolayı da bu birlikteliğin ortadan kaldırılması için önce Kürt kardeşlerimizle bizleri birbirimize düşürmeye çalıştılar. Çünkü Ortadoğu'ya açılmanın, petrole açılmanın, ticarete açılmanın yolu buradan geçtiği için. İşte görüyorsunuz yine Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmeye çalıştılar. Ama Türkiye buna müsaade etmeyecektir."

"BİR TUĞLA DA BİZ KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ"
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da üniversite olarak küresel bilgiyi Türkiye'ye kazandırmaya çalıştıklarını belirtti.
"Türkiye dünyada yaşlı gözleri silecekse ve dünya bu medeniyetin nefesini duyacaksa biz bunları yapmak zorundayız" diyen İbicioğlu, bunun da sadece hükümetten beklenemeyeceğinin altını çizdi.
Prof. Dr. İbicioğlu, "O nedenle bir tuğla da biz koymaya çalışıyoruz. Bunu sadece Türkiye için yapmıyoruz. Biz eğer küresel bir marka haline gelemezsek dünyadaki kan ve gözyaşının dinmesi imkansız" dedi.
Konuşmaların ardından taraflar arasında iş birliğini öngören protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum