İş Garantili Kurs Var Ama Katılan Yok

Kurumu İl Müdürlüğünün açtığı istihdam garantili' 3 kursa kimse katılmadı. Bu nedenle programlar iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2011 14:13
İş Garantili Kurs Var Ama Katılan Yok

Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin, son zamanlarda iş garantili olmasına rağmen açtıkları 3 kursun başvurusuzluk nedeniyle iptal edilmesine çok üzüldüklerini belirterek radikal kararlar almaya hazırlandıklarını bildirdi.

Bu anlamda ilk çalışmayı kurumdan işsizlik maaşı alan 450 kişiyle başlatacaklarını açıklayan Ergin, bu kimselere iadeli taahhütlü davet göndereceklerini söyledi.

Davette kendilerine iş bulunduğunun yazılacağını buna rağmen gelmeyenlerin işsizlik ödeneklerinin kesileceğini belirten Ergin, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz gün düzenlediğimiz ve dün seçmelerini yapacağımız Mobilya İmalatçılığı Kursumuza 400 kişi davet ettik. 400 kişiden 22 kişi geldi ve bunlardan da 3'ü kurs görmeden direk işe alındı. Toplamda 10 kişi işe alınacaktı ama maalesef 400 kişiden 22 kişi geldi.

İşveren 3 kişiyi kendisi seçti kurs düzenleyemedik. Bu yüzden kursumuzu iptal etmek zorunda kaldık. Aynı şekilde 3 kursumuzu daha iptal etmek durumunda kalmıştık. Yani toplamda 30 kişi şu anda istihdam ediliyor olacaktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum