İsa Yalçın: 'Recep Özel'le Helalleştik'

TBMM’de görüşülen MİT Kanun teklifi, tartışmaya sahne oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 11:30
İsa Yalçın: 'Recep Özel'le Helalleştik'

Isparta Milletvekili Recep Özel'in verdiği kanun teklifi ile Adalet Komisyonu raporunun görüşmelerinde MHP Grubu adına Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, söz aldı. Korkmaz’ın konuşması sık sık karşılıklı konuşma şeklinde sürdü ve konu Isparta Belediyesi davasına geldi.

Isparta Milletvekili Recep Özel, meclis tutanaklarında da yer aldığı üzere, “Siz hiç şu anda MHP’nin Isparta İl Başkanı tutuklu olmasına rağmen hâlâ daha “İl başkanımız, arkasındayız.” deyip kongrede aday olarak göstermekteydiler. Çete suçundan, ihaleye yolsuzluk karıştırmasından Isparta MHP İl Başkanı hakkında yüz seneye yakın, Isparta Belediye Başkanı hakkında MHP’li olarak yargılama devam etmekte…” cümlelerini söyledi.

Bu konuşmaları değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, konuyu hoşgörü çerçevesinde değerlendirdi ve “Siyasette bunlar zaman olabilir. Sayın Recep Özel’le görüştük ve kendisiyle helalleştik” dedi.

Yalçın, “Siyasette bunlar zaman zaman olabilir. Biz, Sayın Recep Özel’le bu konuyla ilgili görüştük, kendisiyle de helalleştik. En ufak bir sıkıntı yok. Ne olursa olsun, Isparta’daki birlik ve kardeşlik ortamının bozulmasını istemiyoruz. Dolayısıyla böyle ufak tefek sıkıntılar da bu gergin ortamda olabilir” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, birilerinin amacı Isparta’da kutuplaşma oluşturmaksa, biz buna izin vermeyeceğiz diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Birilerinin amacı bunu kullanıp da Isparta’da insanları kutuplaştırmaksa, buna bize müsaade edersek, Isparta’ya karşı yanlış yapmış oluruz. O gün mecliste yapılan konuşmanın tamamını okuduk. Tabiî ki karşılıklı olarak bir takım konular geçmiş. Yani insanlar bunu kullanabiliyorlar. Sayın milletvekilimiz Nevzat Korkmaz’ın siyasi anlamda kullanmış olduğu bir cümle yine farklı noktalara götürülmeye çalışılıyor. Bunda bizim MHP olarak konuştuğumuz konular, demokratik olgunluk içimde ve Isparta’ya yakışan birlik ve beraberliği bozmayacak ölçüde konuşmalardır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.