İsa Yalçın Saldırıyı Kınadı

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin Gneel Merkezine düzenlenen saldırıyı kınadı. Yalçın, "Hiç kimse bizim sabrımızı zorlamaya kalkmasın" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2013 14:14
İsa Yalçın Saldırıyı Kınadı

MHP İl Başkanı İsa Yalçın açıklamasında "Parti Genel Merkezimize yapılan saldırıyı kınıyorum. Asaletimizden kaynaklanan suskunlugumuzu hic kimse yanlis anlamasın. Bizim sabrımızı sınamaya kimse kalkmasın. Tarihte bize uzanan eller in ne hale geldigini herkes iyi bilir. Kahrolsun bu ulkeyi bu hale getirenler" dedi.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

MHP Genel Merkezi ilginç bir arabalı saldırı girişimine sahne oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti yöneticilerinin, Konya gezisine gitmek üzere Genel Merkeze geldiği sırada Murat B. adlı kişi, arabayla kullanılmayan yan yoldan hızla binanın önüne doğru ilerledi. Korumaların önüne atlayarak engellemeye çalıştığı araç, bariyerleri geçerek bahçedeki heykellere çarparak durdu. Saldırgan gözaltına alınırken, araç da tedbir amaçlı hızla olay yerinden boş bir araziye götürüldü ve bomba araması yapıldı. Araçta bombaya rastlanmadı.

ARAÇ HEYKELLERE ÇARPARAK DURDU
Murat B., sabah saatlerinde Genel Merkeze geldi. İçeri girmek isteyen Murat B.’ye güvenlik güçleri izin vermedi. Konya mitingi için MHP lideri Bahçeli ve yöneticilerin binaya girmesinden bir dakika sonra saat 11:30 civarında kullanılmayan yan yoldan bir aracın Genel Merkez'in önüne doğru geldiği görüldü. Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen 06 KA 2420 plakalı ve mavi renk UNO markalı araç bariyerleri aşarak binanın önüne doğru gelmeye çalıştı. 6 güvenlik görevlisi durdurmak için arabanın üzerine atladı. Bir güvenlik görevlisi silahını, saldırgana doğrultarak durmasını sağladı. Araç, bahçedeki Orhun Kitabeleri’nin olduğu heykellere çarparak durdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum