İsiad'dan İstifalarla İlgili Açıklama Geldi

Isiad YK Bşk Pınarcı 28 Mart 2014 tarihinde bazı internet haber sitelerinde yayınlanan 23 bazı üyelerin istifası ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2014 11:23
İsiad'dan İstifalarla İlgili Açıklama Geldi

Isiad YK Bşk Pınarcı 28 Mart 2014 tarihinde bazı internet haber sitelerinde yayınlanan 23 üyemiz istifa ederek bildiri yayınladığı haberleri üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

Tarafımıza ulaşmış bir bildiri yok.

28 Mart 2014 tarihinde bazı internet haber sitelerinde yayınlanan 23 üyemiz istifa ederek bildiri yayınladığı haberleri çıkmıştır. Uzun bir metinden oluşan böyle bir bildiri, tarafların istifa dilekçeleri ve gerekçeleri derneğimize ulaşmamıştır.İstifa ettiği iddia edilen bazı üyelerimiz ile görüşülmüş onlarda istifa etmediklerini ve böyle bir metne imza atmadıklarını beyan etmişlerdir.

İstifa ettiği edilen kişilerle yapılan görüşmelerde aslı olmayan ve bu bildiride adı geçmekte olan 2 ismin bu işi organize etmeye çalıştıklarını ama üyelerin buna alet olmadığını tespit etmiş bulunmaktayız.
Ulusal bir kampanyanın uzantısı. Bu tehlikeli ve kutuplaştırıcı çalışmayı Ülke çapında Camia’ya yapılmak istenen sindirme ve karalama operasyonunun bir parçası ve provası olarak görmekteyiz.
İstifaya konu olan metinde tarafımıza atfedilmekte olan bir çok iftira ve aslı olmayan iddialar bulunmaktadır.

TUSKON ve derneğimizin Sn. Başbakanımızında daha önce dile getirdiği gibi devlet desteği almaksızın faaliyetlerini yürütmekte olduğu ve ülke ekonomisinin en büyük sıkıntısı olan cari açığın kapanması adına en çok katkı veren kuruluştur. Yapılan karalama kapmanyalarını kesinlikle kabul etmemekle birlikte kınıyoruz.

Kirli bir oyun ve istifa baskısı

Özellikle her siyasi partiye eşit uzaklıkta olduğumuzu da defalarca altını çizerek belirttik. Fakat istemediğimiz bir şekilde kirli siyaset oyunları ile derneğimiz siyasetin içine çekilmeye çalışılmaktadır ve iş adamları derneği hüviyetinden uzaklaştırılma kampanyası yapılmaktadır. Derneğimize üye iş adamlarımızda bu şekilde kirli oyunlarla sindirilmeye ve istifaya zorlanmaktadır. Türkiye de oluşturulan algı operasyonunun farklı bir versiyonu Isparta içinde derneğimiz için oluşturulmaktadır. Fakat biz kesinlikle bu tarz oyunlara alet olmadık ve olmayacağız.

En son ulusal güvenlik zaafıyla ilgili basına yansıyan ifadelerle alakalı ulusal güvenlikteki hassasiyetimizi belirtiriz. Konuşulanlar doğruysa, doğuracabileceği vahim neticeleri düşünmek bile istemiyoruz ve faillerin bulunması için ilgili mercileri göreve çağırıyoruz.

Ülke güvenliğini ilgilendiren konuşma içeriklerini yayınlamak nasıl alçaklıksa derneğimiz ile ilgili bu olayı irtibatlandırmakta aynı derecede alçaklıktır. Derneğimizin yada O’nun düşüncelerine saygı duyan insanların topyekün suçlu ilan edilmesi; ötekileştirici ve kabul edilemez düşüncelerdir.

Bildirideki imza atan isimlerle ilgili:

1-Serkan DAYIOĞLU üyemiz olmadığı gibi kendisini de tanımamaktayız.
2-Salim Nuri GÜNTAÇ,Kadir ÖZKAN,Mustafa BAŞ 26.02.2014 yönetim kurulundan ve dernek üyeliğinden dernek tüzüğünün 9.madde 5. Bendine göre çıkarılmışlardır.Yani şu an dernek üyesi bile değillerdir.
3-Cihan ÖNAL,Nazmi ESEN,Hakan GÜNAYDIN ın istifa dilekçesi ulaşmıştır.
4-Geriye kalan 16 üyemizle ilgili bize ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyuruz…

ÖZCAN PINARCI
ISİAD YÖN KURULU BAŞK.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum