İŞKUR, İşsizlere İş Beğendiremiyor

İşsizlik için yapılan kayıtlarda 20 bine ulaşan İşkur, 91 farklı işyerinden 54 meslekte 319 işçi açığını, iş beğendiremedikleri için kapatamıyor.

Yayınlanma:
İŞKUR, İşsizlere İş Beğendiremiyor

İşsizlik oranı ağustos döneminde yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti. Böylece işsizlik 6 ay sonra yeniden çift haneye yükseldi. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2014 yılı Ağustos döneminde 2 milyon 944 bin kişi oldu. Türkiye genelinde işsizlik seyivesi 10,1 iken bu durum Isparta’da farklı…

İŞ BEĞENDİREMİYORUZ!
Kurumda 20 bine ulaşan işsiz kaydının, 319 işçi açığını kapatamadığını belirten İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin “Herkesin düşüncesi işim rahat ve parası iyi olsun. 91 farklı işyerinden 54 meslekte 319 işçi açığım var ve 20 bine ulaşmış işsiz kişilere ben bu işleri beğendiremiyorum” dedi
İşsizlere büyük bir iş yelpazesi sunduklarını belirten Ergin “Vasıfsızından, mühendisine kadar bir çok dalda iş sahası açıyoruz. Isparta’da durum her ay aynı oluyor. Her ay iş oluyor ama işçi olmuyor. Herkes benden kamu kuruluşu, taşeron firma ve hastane işleri istiyor. Herkes rahat ve parası iyi olan iş aradığı için kimseyi memnun edemiyoruz” şeklinde konuştu.

MESAJ SİSTEMİ DE İŞE YARAMIYOR
Geçtiğimiz günlerde telefonlara mesaj sistemi oluşturduklarının altını çizen İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin, sistemi oluşturduktan sonra değişen bir şey olmadığına değindi. Ergin “Herhangi bir iş sahasının açılmasından sonra kurumumuzda kayıtlı olan herkese telefonla mesaj atıyoruz ve sonuç yine değişmiyor” dedi.

İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin konuşmasına şu şekilde devam etti. “Önceki zamanlarda herhangi bir iş başvurusuna çok kişi çağırmıyordum. İş için çağrı yaptığım kişiler o işe başladığı için bir sıkıntımız yoktu ama şimdi bir iş başvurusuna 10-20 kişi çağırıyorum ve bunların çoğu da gelmiyor ya da işi beğenmiyor. Her gün iş için gelenlerin önüne bu iş alanlarını sunduğumuz halde kimseyi mutlu edemiyoruz” dedi.

HEDEFİMİ KARŞILAYAMADIM
Ara elemanları gidermek için İş başı eğitimlerinin olduğunu vurgulayan Ergin “Bu iş alanındaki işçilerin 700 TL olan aylıklarını devlet karşılıyor. Bu alanda 370 kişi çalıştırıyorum. Benim hedefim 600 iken bu sayı 370’de kaldı ve hedefimi karşılayamadım” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum