İşkur ile SDÜ'den %50 İstihdam Garantili Kurs

İşkur ile SDÜ Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde; aşağıda belirtilen meslekte %50 istihdam garantili İşgücü Yetiştirme Kursu düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2012 16:48
İşkur ile SDÜ'den %50 İstihdam Garantili Kurs

Kursa katılmak isteyen kursiyerlerin İŞKUR İl Müdürlüğüne kurs için son başvuru tarihinden önce bizzat gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları ve katılmak istedikleri kursun aşağıda belirtilen Kurs Nuınarasını girerek, internet üzerinden ilgili kursa başvuru yaparak, belirtilen mülakat tarihi ve saatinde Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü hizmet binasında hazır olmaları gerekmektedir.


KURSUNADI

ÖZEL ŞARTLAR

KURSİYER SAYISI

KURS İÇİN

SON BAŞVURU

TARİHİ ve

SAATİ

KURSİYER

MÜLAKAT/

SEÇMETARİHİ

KURSI

YER

SEÇME

SAATİ

Fidan

Yetiştiriciliği

En az

İlköğretim

mezunu olmak

Bay/Bayan

12

27.06.2012 Saat: 17:00

28.06.2012

10:00


Kursiyerlerde Aranan Özellikler

a)         Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

b)    15 yaşını tamamlamış olmak,

c)         Kurumca düzenlenen kurslara aynı meslekte daha önce veya farklı meslekte ise son yirmi dört ay içinde katılmamış olmak,

şartları aranır. Ancak, aynı meslekte olsa dahi istihdam garantili kurs, alınan mesleki eğitimin devamı, tamamlayıcısı, aynı mesleği geliştirmeye yönelik üst düzeyde bir kurs olması koşuluyla kurslardan üç defa yararlanılabilir. Bu durumda ikinci katılımda kursiyer zaruri giderinin yarısı ödenir. Üçüncü katılımda ise ödeme yapılmaz ve iki kurs arasında en az üç aylık siire bulunur.

1-Kursiyerlerin en az ilköğretim okulunu bitirmiş olmaları esastır. Ancak 1996-1997 eğitim-öğretim yılı ile daha önceki dönemlerde ilkokulu bitirmiş olanlar,

2-Kursiyerlerin, açık öğretim ve yüksek öğrenimdeki ikinci öğretim hariç öğrenci olmaması gerekir. Beklemeli öğrenciler, kayıtlarım dondurmuş olanlar ve ikinci öğretime devam eden öğrencilerin eğitimlere katılmalarına, kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel teşkil etmediği hususunda, Isparta Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğünün uygun değerlendirilmesi halinde bu kişilerin kurs ve programlardan yararlandırılmasına imkan tanınır.

3-5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin dördüncü alt bendinde belirtilenler (Tarımsal faaliyette bulunanlar) ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, yeşil karthlar, özürlü maaşı alanlar, dul ve yetim aylığı alanlar kurslardan yararlanabilir.


4 - Kursiyerlere günlük  20.00,-TL  kursiyer  cep  harçlığı     Çalışma  ve   İş   Kurumunca ödenecektir.

5-Kurstan mezun olan kursiyerlere SDÜ onaylı belge verilecektir. Kamuoyuna önemle duyurur.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum