İslami Levha Sanatları Sergisi Açıldı

Bosnalı dünyaca ünlü Kaligrafi Sanatçısı Mirza-Mirsad Smojoviç’in eserlerinden oluşan ‘İslami Levha Sanatları Sergisi’ Vali Memduh Oğuz tarafından IYAŞ AVM’de açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2013 10:16
İslami Levha Sanatları Sergisi Açıldı

Daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve iş adamlarının katılımıyla açılan sergi 2 gün süreyle açık kalacak.

33 eserden oluşan serginin açılışında konuşan Bosna İslami Yardım Organizasyonu Başkanı Veliya Kukuruzoviç; “Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Bu sergi sayesinde iki ülke arasında da bir köprüde kurmuş olacağız. Biz bir zamanlar iki ülke değil tek bir ülke idik, ama şimdi kaderin bir cilvesi iki ülkeyiz. Burada özellikle Sayın Valimiz Memduh Oğuz Beye teşekkürlerimi sunuyorum ve burada bulun herkesi Bosna’ya davet ediyorum ve inşallah burada onun sayesine yeni dostlukları da kurmuş olacağız” dedi.

Serginin açılışında konuşan Vali Memduh Oğuz, serginin İslami yardım teşkilatına ait bir sergi olduğunu belirterek tablolardan elde edilecek gelirin Bosna’daki Müslüman kardeşlerimiz için kullanılacağını söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Bu levhalar evlerimize, işyerlerimize asabileceğimiz levhalar. Onları satın alabileceğiz ve bu satın almayla birlikte bizde yardımda bulunmuş olacağız ve bu şekilde Bosna’daki kardeşlerimize yardımcı olmuş olacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.