İslamköy İçin Turizm Eylem Planı

İslamköy İçin Turizm Eylem Planı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2018 10:13
İslamköy İçin Turizm Eylem Planı

SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül’ün yürütücülüğünü yaptığı “Kültürel Turizm Peyzaj ve Geleneksel Konut Mimarisi Açısından Tasarım Rehberinin Oluşturulması –Isparta İslamköy Örneği” isimli proje ile bir bakıma İslamköy için Turizm Eylem Planı oluşturuluyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül’ün yürütücülüğünü yaptığı “Kültürel Turizm Peyzaj ve Geleneksel Konut Mimarisi Açısından Tasarım Rehberinin Oluşturulması –Isparta İslamköy Örneği” projesi dün Sülyeman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde tanıtıldı.

GELENEKSEL MİMARİYİ KORUMAK İÇİN…
Yaklaşık 50 bin TL’lik proje kapsamında İslamköy’ün kültürel ve turizm değerleri belirlenerek özellikle geleneksel mimarinin korunması üzerine çalışmalar yapılacak. SDÜ BAP Güdümlü Proje kapsamında desteklenen projenin süresi ise 1 yıl. Proje sonlandıktan sonra ek projelerde sürdürülebilirliğe de sahip.



İLHAM VEREN ÜNİVERSİTE VE
HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREN FAKÜLTE
Proje hakkında bilgi veren SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Atila Gül, “İlham veren Süleyman Demirel Üniversitesi ile Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Mimarlık Fakültesi’nin mottoları bağlamında bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan bir projeden söz ediyoruz. Proje ekibinde SDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 6 kişi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden 6 kişi, öğretim elemanları, İslamköy Yöre Halkı, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanları ile 2 danışman hocamız yer almaktadır” dedi.

İslamköy’ün yerleşiminin ulusal ve uluslararası çok önemli kültürel değerlere sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gül, “Bu değerlerin farkına varılması ve korunarak yaşatılması amacıyla bu proje öngörülmüştür” diye konuştu.

MEVCUT KÜLTÜREL DEĞERLER TESPİT EDİLECEK
Projenin amacı hakkında da bilgiler veren SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül, “İslamköy’ün mevcut kültürel değerlerinin tespit edilmesi ve potansiyel değerleri ile birlikte kültürel miras değeri kapsamında yerel kültürel peyzaj ve konut mimarisinin korunması ve sürdürülebilir kültür turizmi, stratejik eylem planı ve yerel mekansal tasarım ilkeleri bu projenin temel amaçlarındandır” dedi.

TURİZM EYLEM PLANININ İLK AYAĞI OLABİLİR
Yapılacak çalışmalarla, İslamköy yerleşimini kültürel değerleri açısından irdelenerek interdisiplinli, akademik, bütüncül ve katılımcı bir yaklaşımla yerel ölçekte örnek bir model oluşturulması da öngörülüyor. Projenin başarılı olması bir anlamda da İslamköy’ün geleceğe yönelik çok yönlü katma değer sağlayacak öngörüler geliştirmesini de mümkün kılacak. Projenin ana hedefi olmamasına karşın proje yine bir anlamda “İslamköy İçin Turizm Eylem Planı”nın ilk ayağı olarak değerlendirilebilir. Zira islamköy, başta dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi olması bakımından bir çok kültürel değere ev sahipliği yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum