Isparta 20 Ülkeden 60 Öğrenciyi Ağırlayacak

Türkiye genelinde bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın Isparta ayağıyla ilgili hazırlıklara başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2012 11:55
Isparta 20 Ülkeden 60 Öğrenciyi Ağırlayacak

Türkiye genelinde bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın Isparta ayağıyla ilgili hazırlıklara başlandı.

Isparta'da bu yıl ilki gerçekleşecek olan Türkçe Olimpiyatları 7 Haziran 2012 günü Isparta Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşecek. Yaklaşık 20 bin izleyicinin katılmasının planlandığı etkinliklerde Isparta, 20 ülkeden 60 çocuğa ev sahipliği yapacak.

Isparta Altınbaşak Mezunları Derneği(ALDER) tarafından oluşturulan olimpiyat tertip komitesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz da katıldı. Oğuz, Türk kültür ve medeniyetinin tanıtılacağı etkinliklerin Isparta'da yapılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Memduh Oğuz, "Sadece Isparta'da değil, Türkiye genelinde vatandaşımız Türkçe Olimpiyatları'nın yapılması adına ciddi bir gayret gösteriyor. Olimpiyatların gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlerde olimpiyatlara maddi manevi desteklerimizi vereceğiz." dedi.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 135 ülkeden bin 500 öğrencinin Türkiye'ye geldiğini belirten Türkçe Olimpiyatları Isparta Tertip Komitesi Başkanı Süleyman Keskin, Isparta'da ilki düzenlenecek olan olimpiyatlara ise 20 ülkeden 60 öğrencinin katılacağı bilgisini verdi.

Keskin, 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlara katılan çocukların sınıf, okul ve ülke seçmeleri gibi zorlu aşamalardan geçtikten sonra Türkiye'de büyük finale katılıp hünerlerini sergilediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.