Isparta "Altın Bebek Dostu" Unvanına Aday

Isparta Sağlık İl Müdür Vekili Mehmet Karakaya, Isparta'nın "altın Bebek dostu" unvanına aday bir il olduğunu belirterek, kentte gerekli şartların olduğunu bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2011 16:08
Isparta "Altın Bebek Dostu" Unvanına Aday

Isparta Sağlık İl Müdür Vekili Mehmet Karakaya, Isparta'nın "altın Bebek dostu" unvanına aday bir il olduğunu belirterek, kentte gerekli şartların olduğunu bildirdi.

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü tarafından anne sütünün faydaları ile ilgili Kültür Merkezi'nde konferans düzenlendi. Karakaya, konferansta yaptığı konuşmada, Isparta'nın "altın Bebek dostu" unvanına aday bir il olduğunu söyledi. Türkiye'de 81 ilden 78'inin "Bebek dostu il" unvanına sahip olduğunu ve bu iller arasında Isparta'nın da yer aldığını belirten Karakaya, 35 ilde ise "altın Bebek dostu il" unvanı bulunduğunu kaydetti.
Karakaya, geçen yıl Isparta'da Bebek ölüm hızının binde 10, bu yılın 10 aylık verilerine göre ise binde 7,9 olduğunu bildirdi. Isparta'nın "altın Bebek dostu il" unvanı alabilmesi için gerekli şartları yerine getirdiğini ifade eden Karakaya, "Altın Bebek dostu il olabilmek için öncelikle erken sezaryen oranının yüzde 35'in altı olması gerekmektedir. Biz de ise 2010 yılı verilerine göre erken sezaryen oranı yüzde 31,7" diye konuştu.

-Anne sütünün önemi-

Sağlık İl Müdür Vekili Mehmet Karakaya, anne sütünün bebeklere gereksinimi olan tüm ögeleri tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besin olduğunu kaydetti. Karakaya, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen bilgilendirme çalışmaları kapsamında ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen Bebek oranının 1998'de yüzde 1.3 iken bu rakamın 2003'te yüzde 21'e çıktığını söyledi.

İl genelinde de anne sütünün önemi ve emzirmenin özendirilmesi ile ilgili yoğun çalışmalar yapıldığını anlatan Karakaya, sağlık merkezlerinde, hastanelerde emzirme odalarının yeniden düzenlendiğini, bazı iş yerlerinde emzirme odaları oluşturulduğunu, anne sütü ile ilgili konferanslar düzenlendiğini ve insanların bu konuda bilinçlendirildiğini belirtti.

Babalar için de farkındalık oluşturulması amacıyla cuma hutbesinde anne sütünün faydalarının anlatıldığını söyleyen Karakaya, anne sütünün önemi ve emzirmenin özendirilmesi konusunda her alanda etkin bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.