Isparta-Antalya Yolu Duble Yol Programında Değil

Dün Isparta Valiliğinde yapılan İl Koordinasyon Kumlu Toplantısı'na karayollanna ilişkin yaşanan soranlar damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği Isparta-Antalya arası Dereboğazı yolunun duble yol programında olmadığı yetkili ağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2012 15:45
Isparta-Antalya Yolu Duble Yol Programında Değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği Duble yol konusundaki Son Sözü Karayolları Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Edip İşçeviren söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği Isparta-Antalya arası Dereboğazı yolunun duble yol programında olmadığı yetkili ağızlarca dün bir kez daha ifade edildi.

Dün İsparta Valiliğinde yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na karayollarına ilişkin yaşanan soranlar damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği Isparta-Antalya arası Dereboğazı yolunun duble yol programında olmadığı yetkili ağızlarca dün bir kez daha ifade edildi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumunun yatırımları hakkında bilgi veren Karayolları Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Edip İşçeviren'e, Dereboğazı Yolu'nun duble yol programında olup, olmadığı soruldu. Duayen Gazeteci Hilmi Özdemir, toplantı sırasında söz isteyerek Dereboğazı Yolu ile ilgili herhangi bir duble yol planlaması olup. olmadığını sordu. Bölge Müdür Yardımcısı İşçevirin'in bu soruya verdiği cevap oldukça ilginç oldu. İşçeviren, "Çalışmalar var ama maalesef Ağlasun yol ayrımına kadar" diye cevap vererek Dereboğazı yolunun programda olmadığını bir kez daha ortaya koydu.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İşçeviren'e daha önceki koordinasyon kurulu toplantısında bölge müdürünün 2011 yılı sonuna kadar Baladız-Isparta-Eğirdir arası karayoluna BSK (bütümlü sıcak kanşım) uygulamasının yapılacağı açıklaması da hatırlatıldı.

İşçeviren, "Ödenek olmadığı için 2011'de bitirilemedi. 2012 yılında da ancak Baladız-Isparta merkez arasında sıcak asfalt dökümü tamamlanmış olacak" diye cevap verdi.


Eğirdir Beledive Başkanı AK Partili Osman Nuri Özmeral de söz isteyerek bu konuda verilen sözleri hatırlattı. Özmeral, "Devletimiz güçlüdür. 'Verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında belediye başkanları ile bazı kaymakamlar da karayollanna ilişkin sorunları gündeme getirme fırsatı buldu.

Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, ilçeye ulaşımı sağlayan yolların çok dar olduğunu belirterek "buralarda iyileştime yapılmazsa büyük kazalara davetiye çıkarılır" dedi.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de Şarkikaraağaç - Yenişarbademli arası yolun 10 kilometrelik bölümünde programda olmasına rağmen henüz çalışmalara bifŞlanılmamasından yakındı.

Aksu Kaymakamı İbrahim Özden ise Eğirdir'den sonra Aksu-Yenişarbademli yolunun kötü olduğunu ve sık sık kaza meydana geldiğini söyledi. Kaymakam Özden, bu yol güzergahında iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.


Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Edip İşçeviren, gündeme getirilen konularla ilgili planlama ve yönlendirmenin genel müdürlük nezdinde yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum