Isparta Basınında Bugün - 12 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2011 10:52
Isparta Basınında Bugün - 12 Mayıs 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: ''Dışa bağımlılıkta yüzde 100 artış!''
Yılın ilk çeyreğinde Isparta'nın dış ticaret karnesi alarm düzeyinde: Dışa bağımlılık yüzde 100 oranında artış gösterdi. Isparta 2011 yılının Ocak-Şubat ve Mart Dönemi'nde 49 şirket tarafından 25 milyon 85 bin dolarlık ithalat gerçekleştirdi. Oysa geçen yıl aynı dönemde bu değer 12 milyon 223 bin dolar idi. Artış, yüzde 100'ü geçiyor.

DEMOKRAT: ''Ve uçak kazası dosyası bilirkişide''
30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili bugün yapılan 12?nci duruşmada kazayı inceleyecek bilirkişi heyeti yemin ettirilip resmi olarak görevlendirildi. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi heyette uçağın düşüş nedeni, sanıkların sorumluluğu ve cihazların durumu gibi detaylı çalışma için bir sonraki duruşma tarihi olan 21 Eylül 2011 tarihi ne kadar süre tanıdı.

GÜLSES: ''işsizlik değil, iş beğenmemezlik var''
İş Kur Müdürü Hüseyin Ergin, Isparta'da işsizlikten çok iş beğenmemezlik olduğunun altını çizdi.

ÇÖZÜM: ''BAKA, Katar'da yatırım avında!''
Körfez ülkelerinden 69 işadamını Batı Akdeniz'de gelmesini, yatırım fırsatlarını ve bölgeyi tanıtarak iş dünyasıyla buluşturan, milyonlarca dolarlık yatırım çekmeyi başaran programın mimarı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), araştırma, tespit ve yol haritası belirlemek amacıyla Katar'a gitti.

MANŞET: ''Titiz çalışmalar sonuçsuz kaldı''
GÜLBİRLİK'in 2010 yılı giderleri, gelirlerden fazla çıktı. Yine organik gülçiçeği üretiminde ve elde edilen mamullerde istenilen sonuç alınamadı. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, ''Titiz çalışmalara rağmen organik gülyağından yapılan analiz sonuçlarına göre istenilen sonuç maalesef alınamamıştır'' dedi.

ISPARTA: ''İktidar partisi emeklileri düş kırıklığına uğrattı''
CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ile birlikte İşçi Emeklileri Derneği'ni ziyaret etti. CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal'ı ziyaret ederek destek istedi.

OLUŞUM: ''CHP Türk milletini kandırmaya çalışıyor''
Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, CHP'nin bilinçli olarak her ilin 1. sırasına dışarıdan birilerini aday gösterdiğini söyledi.

ISPARTA EKSPRES: ''Tren İstasyonu turizme açılıyor''
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Isparta Garı'nın kullanılmayan 65 bin metrekarelik alanı ile bitişiğindeki Karayolları'na ait 5 bin metrekarenin turizm alanı ilan edilmesi teklifini Bakanlar Kurulu'nun onayına sundu.

HEDEF: ''Gülbirlik emin adımlarla devam ediyor''
Gülbirlik'in 2010 yılı genel kurulu yapıldı. Genel Kurulda konuşan Başkan Mahmut Demir; ''Gülbirliği daha ileri noktalara taşımak için yönetim kurulumuz, personelimiz ve üyelerimizle çalışmaya devam ediyoruz'' dedi.
OBJEKTİF: ''Vali'den köy muhtarlığına bilgisayar''
Vali Memduh Oğuz Sütçüler İlçesine Bağlı Çobanisa Köyü Muhtarlığına Bilgisayar hediye etti. Vali Memduh Oğuz, Vali Yardımcıları Niyazi Can ve Dr. Kadri Canan ile birlikte Çobanisa Köyü Muhtarı Mahmut Çelik'e hediyesini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.