Isparta Basınında Bugün - 13 Haziran 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2011 12:59
Isparta Basınında Bugün - 13 Haziran 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "AKP rüzgarı esti ama... "
Isparta AK Parti'ye 3'üncü kez "Yola devam" vizesi verdi, ama TBMM'deki muhalefet gücünü de yükseltti. AK Parti yüzde 51, 77 oranında oy aldığı Isparta'dan 2 milletvekili çıkarabildi.

DEMOKRAT: "Isparta böyle istedi"
Isparta'da seçim sürecinde görülen tablo değişmedi. Isparta seçmeni AK Parti'den 2, CHP ve MHP'den birer milletvekilini Ankara'ya gönderdi. Seçimin birincisi AK Parti olsa da, oylarını 2007 seçimlerine göre 9 puan artıran CHP oldu.

OLUŞUM: "Öğrenciler göz kamaştırdı"
Amerikan Dil Kültür Derneği, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir dizi etkinlik düzenledi. Öğrenciler tarafından hazırlanıp sunumu yapılan etkinlikte aileler ve öğrenciler hem eğlendiler, hem öğrendiler.

MANŞET: "Isparta 'AK Parti' dedi"
Isparta iktidardan yana oy kullandı. AK Parti aldığı yüzde 53'lük oy oranıyla Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak Meclis'e Bilgiç ve Özel'i milletvekili gönderiyor. İkinci parti konumuna gelen CHP'den Öner ve üçüncü sıraya gerileyen MHP'den Korkmaz, Meclis'e giden isimler oldu.

Isparta: "AK Parti tek başına yeniden iktidar"
Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla tüm Türkiye dün sandık başına gitti. Yurtiçinde 50 milyon 189 bin 930, yurtdışında 2 milyon 568 bin 977 seçmen oy kullandı. Isparta'da ise 297 bin 921 seçmen bin 261 sandıkta oy kullanarak tercihini yaptı. Batı bölgelerinde oy verme işlemi saat 08. 00 de başlayıp 17. 00'de sona erdi.

HABER: "Özel, kendi okulunda oy kullandı"
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, oyunu kendi okulu olan Cumhuriyet İlköğretim Okulunda kullandı.

OBJEKTİF: "Kenar mahalleleri tercih ettiler"
AK Parti Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç Dere Mahallesi'nde, CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner ise Gülcü Mahallesi'nde oy kullandı.

EKSPRES: "AKP kazandı ama zararlı çıktı"
Adalet ve Kalkınma Partisi, 2007'de aldığı yüzde 43, 9 oyu 12 Haziranda yüzde 51, 77'ye yükseltti. Ama nüfus düşüşüne paralel olarak temsil hakkını kaybeden Isparta'da AK Parti zararlı çıktı.

HEDEF: "AKP: 2 CHP: 1 MHP: 1"
Vatandaşlar dün sandık başına giderek kendilerini Meclis'te temsil edecek 550 vekilini seçti. Seçim Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zaferi ile sonuçlanırken, MHP ve CHP de birer milletvekili çıkararak Meclis'teki temsil haklarına devam etti. Ülke genelinde esamesi bile okunmayan Demokrat Parti ise Isparta'da dördüncü parti oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.