Isparta Basınında Bugün - 13 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2011 11:20
Isparta Basınında Bugün - 13 Temmuz 2011

Isparta'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

AKDENİZ: "Denize sıfır bir arsa ile Hızırbey aynı değerde!"
Isparta'da yeni imar alanlarının açılması ve eski mahallelerde 18 uygulamalarının daha etkin kullanılmasını isteyen İnşaat Mühendisleri İl Temsilcilik Başkanı İbrahim Göçer, "Şehir merkezi nefes alamıyor. Arsa yok. Dolayısıyla paylar yüzde 33'ten başlıyor, yüzde 50'ye kadar çıkıyor. Antalya'da denize sıfır bir arsanın payı yüzde 50'yi geçmez. Isparta'da Hızırbey ya da Çevre Yolu'ndaki arsanın payı da aşağı yukarı bu değerde. Büyük bir sorun ile karşı karşıyayız. 200 müteahhit var, hepsi de bu sorundan muztarib" dedi.

DEMOKRAT: "Gıda güvenliğinde Türkiye sabıkalı"
Türkiye Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner Türkiye'nin gıda güvenliği konusunda üçüncü sıradan sabıkalı olduğunu söyledi.

MANŞET: "Gıdada sabıkalıyız"
Kalite Sistem Laboratuvarlar Grubu Genel Müdürü Samim Saner, Türkiye'nin İran ve Çin'in ardından gıda ihracatında en sabıkalı ülke olduğunu söyledi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliğinde Yenilikçi Fırsatlar başlıklı bir toplantı düzenlendi.

HABER: "550 bin ton elma bekleniyor"
Elma üretiminde geçtiğimiz yıl 620 bin ton ile Türkiye 1. olan Isparta, bu yıl hedefine ulaşamadı. Konu ile ilgili olarak konuşan Ziraat Odası Başkanı Kutlu; "Bunu sebebi, aşırı yağmur yağması, bilinçsiz ilaçlama ve kara leke" dedi.

GÜLKENT: "10 bin dekar bahçe zarar gördü"
Geçen hafta ve daha öncesinde Yağan dolu, özellikle elma bahçelerinde zarara neden oldu. Eğirdir'de 6 bin, Gelendost'ta 4 bin dekar alanda meydana gelen zararı tespit çalışmaları başlatıldı.

ÇÖZÜM: "Merkez kasabasının kanalizasyonu yeni yapılıyor"
Isparta'nın en yakın merkez kasabalarından olan Kuleönü Kasabasının kanalizasyon şebekesi bu çağda yeni yapılıyor. Belediye Başkanı Kocabıyık, kasabanın alt ? yapı sorununu çözeceklerini söyledi

EKSPRES: "MHP'li Korkmaz O Çevre Planı'nı Bakan'a sordu"
Neredeyse Isparta'nın tamamında hayvancılık yatırımı yapılmamasına neden olan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Çevre Düzeni Planı TBMM'ye taşındı. MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, TBMM'ye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplandırılmak üzere tarım ve hayvancılık konusunda soru önergesi sundu.

Isparta: "BAKA'dan, demiryolu taşımacılığı ve lojistikte beyin fırtınası"
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur illerinin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak "demiryolu taşımacılığı ve lojistik çalıştayı" düzenliyor.

OLUŞUM: "Korkmaz, Hükümet çelişki içerisindedir"
MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta-Konya planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planında yapılan değişiklikle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e soru önergesi sundu.

NOKTA: "Isparta sütle kalkınacak"
Tarım kenti Isparta'da Borsa'da en çok işlem hayvansal üretimde gerçekleşti. Yılın ilk altı ayık döneminde 54. 1 milyonluk süt Isparta'dan satışa sunuldu. Elma en çok işlem gören ikinci ürün oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.